TV za 10-12k PLN

Monkin

New member
Bez reklam
Jeszcze jedna propozycja - do twojego salonu dizajnersko wpisuje się Philips 58PFL9956H o proporcjach ekranu 21:9. Ma go mój znajomy i tv naprawdę robi wrażenie. I ładnie gra ( nie ma pasów na filmach) i pięknie świeci z ambilight. Tylko cena powyżej 12 koła. I trudno go raczej trafić.

6666

New member
Fajny ten philips :cool:

A co sądzicie o Sony HX920? Warto poczekać aż 65 cali trochę potanieje? TV ma dobre opinie (55 nagroda EISA) i wygląda IMO Super - jednolita czarna tafla.

Dla mnie estetyka nie ma aż takiego znaczenia, w zasadzie każdy z tych TV mi pasuje, za to spokój w domu jest bezcenny (dlatego stereo będzie w gabinecie :roll:.

Żebyśmy się dobrzse zrozumieli w wyglądzie TV chodzi mi o "maksymalny minimalizm" a nie efekt taniego blichtru. Zrozumcie - mam na głowie żonę i architekt wnętrz - dlatego etetyka jest tak ważna. Z tego względu w salonie nie będzie też np. kolumn podłogowych do KD tylko Dali Fazon LCR.

don111

Banned
Może dla ciebie. Słyszałeś o ekologii? Poza tym przy ponad 250 punktach świetlnych i 3 TV to może mieć znaczenie, uwierz mi... Jak mam wydać 12 k pln to chcę m.in. żeby sprzęt był TEŻ ekonomiczny. Idąc twoim tokiem rozumowania całe AGD też można kupić w klasie C albo D, kto bogatemu zabroni... Ja m.in. dzięki temu, że zwracam uwagę na takie "śmieszne" szczegóły np. zbudowałem spory dom w stolicy bez kredytu. Pozdrawiam :)
no tak, bez sensu jest kupić telewizor za 12k i płacić 50zł na miesiąc za prąd, to faktycznie świetny pomysł aby kupić tej samej klasy model za >20k i płacić 20zł za prąd, na stare lata się zwróci ;)

Pioneer1980

New member
Nie obraź się ale chytry dwa razy traci.Stać mnie na dom lub drogie mieszkanie
kupię tv energooszczędny bo rachunki muszę płacić nie większe niż człowiek bezrobotny.Przywykłem że ludzie majętni oglądają każdą złotówkę z dwóch stron.Może lepiej wystąpić do zakładu energetycznego a o taryfę nocną i tv oglądąć tylko w nocy .Zaoszczędzi się na rachunkach a plazma lubi ciemność.NIc lepszego niż 65Vt30 Panasonica nie znajdziesz... ale ten prąd.Kup więc edge leda .Fatalna jakość i niskie zużycie prądu,Ekstra wygląd z 2 cm grubości.A ile zaoszczędzisz....Pozdrawiam

don111

Banned
tylko to przecież nie jest tv klasy VT30, no i chyba do tego traci swój jedyny atut w postaci matowego ekranu...
a nie, zapomniałem o poborze prądu :D

6666

New member
Dzięki kiki za tego linka, sporo mi wyjaśnił. Sharpa też brałem pod uwagę, ale chyba rzeczywiście lepsza byłaby matowa matryca. Rozumiem, że nie polecasz Sony? W ogóle na forum Sony nie są darzone specjalną estymą. Dziwne bo pamiętem, że w czasach CRT to były najlepsze TV - sam miałem 3... To kwestia raczej pogorszenia ich jakości czy polityki cenowej?

Na dzień dzisiejszy skłaniałbym się jednak ku LED:
- Samsung 60D8000 (na żywo obudowa wygląda lepiej niż na zdjęciach) - obraz super
- wspomniany Sharp 60LE830E
- z ciekawości raczej ta plazma Panasonica 65VT30

Jakie możesz zaproponować ceny (z prezentacją i kalibracją)? Czy wieszasz w cenie 8)? a jak z KD i stereo (podszedłbym kompleksowo do zakupu - klocki, głośniki, kable, montaż)?

don111 przestań już się czepiać tego prądu... :)

Monkin

New member
Bez reklam
6666 i to jest profesjonalne podejście do tematu, jak rozsądnie wydać ciężko zarobione pieniądze na sprzęt. Zamów prezentację do domu, porównasz kilka odbiorników tv i sam wybierzesz co ci spasuje. Kupujesz sprzęt przynajmniej na kilka lat grania. A święty spokój faceta, czyli zadowolenie ze strony naszych żon są warte każdych pieniędzy.:grin:

Do góry