TV z 3D za ~3000pln

PeterSzp

New member
Jaki telewizor 3D dostepny za okolo 3000pln polecacie?
Używany będzie pewnie głównie do telewizji, ale kupiony po to, żeby można się było cieszyć dobrą jakością filmów HD, czasem 3D, oraz gier na PS3 (również czasem 3D). (bo do telewizji to i stare 30 cali by wystarczyło)

Może nie jestem jakimś purystą, czy pasjonatem, ale jak już oglądam film to wolę w FullHD niż 700mb divX.

Pokój nieduży odległość od ekranu to maksymalnie 3m, ale w normalnych warunkach pewnie 2,5m.

Sprzedawcy proponowali mi LG 42lm670s za 3199pln, Panasonica TX-P42ST50 za 2799pln i jeszcze jakąś Toshibę za 2999pln.
Ale sprzedawcy jak to sprzedawcy - każdy mówi co innego, a wszyscy i tak wciskają to na czym będzie największa prowizja.

Czy możecie mi cos polecić w podobnej cenie co będzie się ładnie sprawowało przez kilka następnych lat?

PeterSzp

New member
Możecie to jakoś uzasadnić? Bo teraz nie wiem który z podanych przez was modeli wziąć... Troche mnie czas nagli jeśli chodzi o wybór...

Czy lg mocno odstaje od tego philipsa?

PeterSzp

New member
Ok, poza ambilightem, te informacje niewiele mi mowia, szczególnie ze każdy producent podaje co innego. W czym widać ta różnice? Płynność, kolory, podswietlenie, czerń?
Gdzie można go kupic? W mediamarkt w tej cenie widzę tylko 46" 5507K/12, 5606H/58 albo 42" 7656K/02. To gorsze modele?

A czy w tej cenie możecie polecić jakaś dobra i moze ladna plazme? Plazmy chyba lepiej sie sprawują w warunkach domowych, prawda?

Ostatnia edycja:

karski1

New member
Samsung jest jak dla mnie dobrym wyborem. A sądzę też że 3D to trochę przeżytek... nie lepiej zaczekać nim 3D będzie bez konieczności używania okularow?

PeterSzp

New member
Ale który Samsung, Samsunga jeszcze nikt nie podawal?

Kupiłem juz tego LG w MM (więc można jeszcze oddać).
Czy roznica na korzyść tego Philipsa jest na tyle duża żeby opłacało sie jechać i wymieniać? Szczególnie ze w tym LG calkiem podoba mi sie pilot Magic oraz jego design, mimo ze podswietlenie ekranu trochę rozczarowuje.

Myślałem raczej o wymianie na plazme bo to zupełnie inna i podobno (wg sprzedawców) o wiele lepsza pod każdym wzgledem technologia.

Ostatnia edycja:
Do góry