Czy ktoś podłączał dysk z usb 3.0 to tego tv? Mam zamiar kupić a chyba kiedyś ktoś pisał że mu nie działa.
Czy ktoś podłączał dysk z usb 3.0 to tego tv? Mam zamiar kupić a chyba kiedyś ktoś pisał że mu nie działa.
Chyba już za stary jestem, że tego nie rozumiem , widzę że w Polsce tworzy się nowy język, tzw. żargon komputerowy.wykrzaczyć się - potoczne określenie na błąd w programie lub jego nieoczekiwane zamknięcie się na wskutek tego błędu.W tym przypadku pewnie telewizor się zawiesza, albo wyłącza..., albo po prostu odtwarzanie się wyłącza (wraca do listy wyboru plików).
Kolego silver007 a co to znaczy "że tv się wykrzacza" ?? Nie znam takiego słowa - wykrzacza ???
(...)
Ale jak się oczekuje pomocy na forum, wypadało by pisać w języku zrozumiałym dla wszystkich, ale nie tylko dla wąskiego grona miłośników komputerów.
Zauważyłem, że tv się wykrzacza podczas oglądania dłuższych filmów z usb. Oglądałem Władcę Pierścieni i po nieco ponad 2h oglądania tv wychodzi do menu wyboru filmu (tak jakby się zakończył).
Przejrzałem ten wątek i opadła mi kopara! Czy ktoś kto kupił w dobrej wierze odbiornik telewizyjny wiedział co go czeka? Jakieś migające paski, puste boxy, szarpanie obrazu, niekompatybilność softu z podłączanymi peryferiami i onanizmy z kolejnymi wersjami softwaru. (Czy to produkt dla maniaków komputerowych, czy statystycznych telewidzów?!)
Do tego raportowane przez użytkowników w kraju i za granicą martwe pixele...
Przecież to jakiś totalny bubel, który powinien być wycofany z rynku!
I dlaczego ma on tak wysoką ocenę (vide wstęp do wątku)? Czy to jakiś test 'sponsorowany', sposób na upchnięcie na polskim rynku wadliwej partii zalegających w niemieckich magazynach odbiorników?
(Jak zorientowałem się, było on dostępny w Niemczech już latem 2011.)
Bo dlaczego w zachodnich serwisach oceny tego telewizora są tak niskie?
Toshiba 40TL838: Full Review
Czy tam oceniają idioci, a u nas geniusze?
Bardzo się ucieszyłem, gdy pojawił się serwis tuba.fm w toshiba places. Niestety długo nie trwała moja radość. Serwis zniknął z mojego telewizora. Czy pozostali użytkownicy TL838 również tak mają?
Witajcie,
ja pozbyłem się tl838, oddałem na serwis (po trzech aktualizacjach softu dalej paski czarne itd), ten telewizor mnie zmęczył, 3 miesiące posiadania z tego 1.5 w serwisach, na szczęście oddali kasę i kupiłem panasonica 42et5. obsługa wygląd i jakość obrazu jak dla mnie super.
pozdrawiam
Ciekawe czy by oddali kase za szarpania obrazu bo pasek prawie się nie pojawia? Też bym się pozbył tego klamota tylko przeraża mnie te 1,5 miesiąca bez tv.