Przed oddaniem do serwisu nie zapomnij wgrać softu "J" bo to jest oficjalnie ostatnia wersja softu na polske.
Ja też oddałem swój do serwisu na DVB-T, HHB i paski. Serwis w bydgoszczy przetrzymał mi TV tydzień wgrali soft "S" i oddali bezczelnie twierdząc że jest wszystko OK. Zgłosiłem im reklamację naprawy i mają odesłać mój przypadek do Toshiba Polska w Biskupicach jako towar niezgodny z opisem. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie.
Cytat:
Napisał kudys11![]()
Przed oddaniem do serwisu nie zapomnij wgrać softu "J" bo to jest oficjalnie ostatnia wersja softu na polske.
Ja też oddałem swój do serwisu na DVB-T, HHB i paski. Serwis w bydgoszczy przetrzymał mi TV tydzień wgrali soft "S" i oddali bezczelnie twierdząc że jest wszystko OK. Zgłosiłem im reklamację naprawy i mają odesłać mój przypadek do Toshiba Polska w Biskupicach jako towar niezgodny z opisem. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie.
A więc moja przygoda w serwisie:
Jeden tydzień na serwisie (tylko w poniedziałki jeżdzą do mojego misasta) i powrót do mnie z softem 40TL838.S1 - twierdzonc że wszystko ok.
Jeden tydzień u mnie, w między czasie pretensje z powrotem do serwisu że paski nadal są a zwracałem im szczegulną uwagę na to zjawisko. Twierdzą że muszą go znowu zabrać na serwis - tu udało mi sie wytargować TV zastępczy i TV wraca na serwis ci go przekazują na serwis centralny gdzie spędza trzy tygodnie i uzyskuję odpowiedz o zwrocie pieniędzy (tyle potrzebował producent na podjęcie decyzji - typowe zniechęcanie do takich działań).
Nie chciałbym nic Ci mówić, ale widziałem ostatnio w normalnej sprzedaży w jednej z większych siec handlowych te okularki po 149zł![]()
Było to w neonet "było mineło"
anoo ja też kupiłem po 150 zł hehhe ...to może też kupicie dam za 160 zeta użyte 2 razyObecnie inna sieć z elektroniką ma te okularki w tej cenie, i pewnie jeszcze będzie je mieć jakiś czas![]()
Może mi kolega odpowiedzieć dlaczego trzeba to zrobić? Ponieważ sam zamierzam oddać tv na reklamację, a nie bardzo skąd mam wziąć soft "J".Napisał kudys11
Dzięki. Tyle ,że mój model to rl. Piszę w tym temacie ponieważ problem pasków itd dotyczy również mojego modelu. Czyli jak wgrałem soft z usb inny niż oficjalny to tracę gwarancję? Przecież linki do nowego oprogamowania dostawałem wcześniej od niemieckiego serwisu. Potem skorzystałem już z wiadomego forum niemieckiego.
Na Samsungu który działa z tymi okularami, okularki od tośki nie działają
DTV Ustawienia ==>> Napisy i audio.Witam wszystkich na wstępie. Mam pytanie po zmianie na soft TL838_6.4.S2.1, ma taki problem. Jak oglądam filmy Tvp1hd lub tvnhd, to pierwszy ustawiony jest język serbski w dźwiękach, muszę ręcznie zmienić na polski i dopiero lektor polski się włącza. Gdzie to zmienić, bo nie znalazłem?