Nie wiec co i jak puszczacie na tych swoich tośkach że narzekacie na jakość.
U mnie zarówno przez USb, HDMI i DLNA jest obraz kryształ, aż chce się oglądać.
Obraz nie kalibrowany przez firmę.
Sam dostroiłem sobie ustawienia pod swój gust i czerpię pełną satysfakcję z oglądania, że o 3D nie wspomnę bo wymiata po całości !!!
Nawet obraz ze zwykłego analogu jest przyzwoitej jakości (leprzy niż na Grundig 32'' LCD HDready)
Naczytałem się o kalibracji obrazui powiem tak, każdy z nas ma swój własny wzrok, który ocenia obraz, nie ma idealnego obrazu i nie będzie.
Jeśli znajdę chwilę prześle Wam moje ustawienia, które zrobiłem pod swoje oko, głównie pod filmy. Ale głównie po to abyście ocenili i porównali swoje ustawienia względem moich. Może dzięki temu dojdziemy do wspólnego mianownika i "nasza" wspólna kalibracja wyciągnie jak najwięcej z tego TV aby cieszyć się jeszcze lepszym obrazem.
Na koniec dodam że TV nie ustępuje droższym modelom z konkurencji, wiem bo pracuje ....
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam
mam pytanie kazdy podaje kalibracje ale na jakim trybie ?? Standardowy PC do gier hollywood 1, 2????
- sądzę że tryb nie ma znaczenia, ale można podać na jakim trybie dokonujemy zmian,
A co powiecie na ten model w wersji 46" ? Mam zamiar kupić telewizor w tym rozmiarze i recenzja tego telewizora w 40" wersji przedstawia ten model w pozytywnym świetle. Czy wszystkie jego zalety pozostają bez zmian po jego powiększeniu ?
Jadę na sofcie 6.4 (najleprzy na chwile obecną)
Mi brakuje sleeptimera który raz działa, a raz nie (częćsiej nie) i 3D przez DLNA.
Mimo to nie wybrałbym nic innego (stosunek cena/jakość)