Ech...chybaza dużo już widziałem takich efektów na tv...mój brat ma 40" rodzice 37" f.HD
Jakoś d..y nie urywa.
Oczywiście obraz przy trailerach full hd z konsoli robi wrażenie.....jest igła
Plus odbiór z dekodera od Cyfry + w wersji bez HD po kablu Euro...również jest na zadowalającym poziomie .
Nawet zwykle filmy avi jakoś lepiej wyglądają.
Tylko że Ja potrzebuje tv do grania na konsoli.....
Gram tylko w fife po sieci.
Zapewne nie przyzwyczaiłem się jeszcze do takich koloròw....bardziej żywe ...bardziej ostre....i mocno kolorowe.
Na moim starym lcd wszystko było jakieś mdłe...wiadomo Nie ta technologia.
Próbowałem kalibracji obrazów z forum....te szczególnie pod ps3.
Trochę jak dla mnie za ciemne....ale to Nie problem.
Ludzie pomóżcie....może to moje oczy się Nie przyzwyczaiły jeszcze do niego .
Ale gdy gram w fife i jest szybsza akcja to obraz smuzy delikatnie przez sekundę....tzn. sami zawodnicy.
Wydaje się jakby drgali....pierwszy raz jak to zobaczyłem to lekko się przeraziłem.
Może Nie ten tryb w ustawieniu tv zostawiłem. Ale Nie.....grałem na trybie gra.
I Nie wie czy to moje oczy muszą załapać...przyzwyczaić się do obrazu. Czy może coś w ustawieniach trzeba zmienić.
Dziś sprawdze u brata jak to wygląda. Ale Nie kojarzenia takich efektów przy szybszych akcjach. Ma 40" lcd/leda PHILIPSa 40pfl565.
Jeśli takiego efektu nie ujrze u niego.....to jeszcze po próbuje w ustawieniach Toshiby. Ewentualnie Tv do wymiany.
I nie mam ochoty na takie zabawy z przenoszeniem go ....wymienianą. I później na jaki ?
Nie mam już sił. Przez chwilę chciałem brać plazme od pfila......i może na nią się zdecyduje
Ktps mi w którymś momencie zwrócił uwagę że ten tv ma dosyć kiepski czas reakcji matrycy...8ms.
Zapomnianym o tym aspekcie....i może to jest przyczyną.