Tv Sport

TMK80

New member
odleglosc około 2,5 - 3 metrow .Tv praktycznie tylko do oglądania wieczorami pilki nożnej i recznej w nc+

Mam takie pytanie 55 cali to max z takiej odleglosci czy można probowac cos wiecej ?

nie znam się kompletnie wyszukałem takie ale nie wiem czy się nadzadza :) czy może jednak lepiej cos innego :)

Sharp LC-60LE652E

Toshiba 58L7335DG

Philips 58PUS6809

Samsung UE55F6770

Dzieki z góry za odpowiedz Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Serce się rwie po 60" - a rozsądek mówi 55"
Jak będziesz niebieski masz specjalna ofertę.

TMK80

New member
To mamy podobne serca hehe :)

na który jest ta oferta specjalna ?
Jeszcze raz dzięki !

P.S ta Toshiba baaardzo mne zaciekawila ,swietnie to wygląda .Bo jednak serce sercem i kusi 60 cali ale rozum jednak chyba powinien jednak zadecytowac

Ostatnia edycja:

mafia35

New member
Bez reklam
To mamy podobne serca hehe :)

na który jest ta oferta specjalna ?
Jeszcze raz dzięki !

P.S ta Toshiba baaardzo mne zaciekawila ,swietnie to wygląda .Bo jednak serce sercem i kusi 60 cali ale rozum jednak chyba powinien jednak zadecytowac

Toshiba na matrycy ips do sportu..? Lepiej patrz na H7000 lub H6400/H6700.

Wysłane z Galaxy S5 za pomocą Tapatalk

mafia35

New member
Bez reklam
Czas reakcji to do ps4. Do sportu wazny jest uplynniacz, hz, typ matrycy. Ips jest gorsza przy szybkich ruchach niz spva-psa w h7000

Karpaj

New member
Bez reklam
Mafia proszę nie pisz o rzeczach o których niezbyt wiesz, bądź łatwo mylisz pojęcia. Czas reakcji nie ma nic wspólnego z grami/konsolą.

piteron

Active member
Bez reklam
mi sport bardzo odpowiadał na Sonym 829
nie wiem czy to zaleta matrycy czy upłynniacza,ale obraz był naprawdę ok
Niech Kolega określi bardziej precyzyjnie jakie ma warunki i czego oczekuje bo może się okazać że oglądane będzie pod sporym kątem i matryce VA można sobie w buty włożyć

mafia35

New member
Bez reklam
Mafia proszę nie pisz o rzeczach o których niezbyt wiesz, bądź łatwo mylisz pojęcia. Czas reakcji nie ma nic wspólnego z grami/konsolą.

Racja, pomyliło mi się z input lagiem. Natomiast tak czy inaczej ips nie powala w scenach dynamicznych.

Karpaj

New member
Bez reklam
Jest to uogólnienie. Mogę Ci znaleźć od cholery matryc VA które także nie powalają w scenach dynamicznych, pytanie czy to będzie sensowne i obiektywne stwierdzenie że VA nie radzi sobie z ruchem? Na to najwięcej wpływu ma elektronika (algorytmy), matryca (+ procesor dorabiający klatki), oraz właśnie czas reakcji, tj. jak długo dany element będzie w tym samym miejscu, ew. ile odświeżeń obrazu otrzymujemy w trakcie 10klatek.

Wszystkie telewizory podane przez Kikiego jak najbardziej nadają się do sportu i dynamicznych akcji :)

mafia35

New member
Bez reklam
Sorry ale widzialem toshibę w akcji i nie jest tak pięknie jak w teście. Wręcz przeciwnie, tv wyszedł bardzo średnio.
Philips lepiej ale efektu "wow" nie było...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Matryce IPS są już produkowane na bardzo wysokim poziomie technologicznym. Znajdują też zastosowanie z najlepszych ekranach na

http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...-05-klatki-matryca-ips-eizo-foris-fs2434.html
W konstrukcji zastosowano panel IPS z 178° kątami widzenia w obydwu płaszczyznach, dzięki czemu nawet patrząc z boku na monitor, kolory pozostaną nasycone z zaledwie niewielką różnicą w kontraście. Co istotne dla graczy – parametr input lag jest ekstremalnie niski – zaledwie 0,05 klatki

Toshiba jest bardzo dobrym telewizorem w klasie cenowej z matrycą natywną 1000 Hz.

Karpaj

New member
Bez reklam
Mafia, zarówno H7000 jak i L7453 uzyskują najwyższy możliwy wynik jeśli chodzi o płynność obrazu, tj. 1080linii.
Reakcja jest odrobinę szybsza na Samsungu. Kwestia żeby toshibę w pełni ustawić, bo domyślnie osiąga ~300linii, tj. bez rewelacji. Warto też się pobawić 10 punktowym balansem bieli (i samsung i tośka), żeby ustawić odpowiednią reakcję dla telewizora przy gradacji szarości.

Kiki skąd bierzecie matryce z tysiącem hz? :D

Do góry