TV+soundbar+głośniki surround jak to zrobić ?

sadybiakos

New member
Samsung ju7500-wyjścia 4xhdmi, słuchawkowe,optical
Soundbar J250 80W 2.2-wejścia aux,optical
Chciałbym z tego stworzyć "kino domowe" czyli dołączyć dwa głośniki surround tylne
idea jest taka: głośniki tv głośnik niskotonowy Moc RMS 40 W jako główne
soundbar jako głośnik centralny. Dwa głośniki satelitarne jako surround. Co muszę kupić żeby to wszystko podłączyć do kupy :!:
Wiem że to karkołomne ale potrzebne mi do oglądanie filmów 5.1 bez dodatkowych kosztów i bardzo małej przestrzeni nie pozwalającej na ustawienie czegoś porządniejszego
takie głośniki chce podłączyć do takiego TV

Attachments

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    5,3 KB · Wyś: 5002
  • -Samsung-JU7500-11-597x896.jpg
    -Samsung-JU7500-11-597x896.jpg
    114,1 KB · Wyś: 1093
Ostatnia edycja:

Disto

New member
Bez reklam
Nonsens. Sprzedaj ten sounbar i kup inny z odpowiednim systemem kanałów/głośników 5,1 i subem- ważne w efektach kinowych.

collider

New member
Bez reklam
Gdyby to byl jeszcze wzmak stereo z glosnikami to moglbys od biedy zrobic z tego pseudo kwadro. W opisanym przypadku nie osiagniesz zamierzonego celu.

sadybiakos

New member
Chodzi o to że ten zestaw mi bardzo pasuje (mojej żonie :) ) bo jest biały
przez co mogę to połączyć to TV żeby było 5.1:amplituner.wzmacniacz,odtwarzacz sieciowy itp w cenie do 600 PLN

Disto

New member
Bez reklam
Dekoder dźwięku SPDIF na RCA 5.1 Dolby USB player (6068710271) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Wpinasz to w wyjście optyczne tv i na wyjściu masz analogowe chinch 5.1. Kanał L/P front, do aux sounbara, tył L/P do dwóch tylnych aktywnych surroundów. no i można też podpiąć i resztę, już według uznania i potrzeb, czyli aktywny central i sub. Niestety, problemem będzie brak wspólnej regulacja głośności wszystkich komponentów takiego zestawu... Edit: Widzę że w zestawie jest nawet pilot. Zapytaj czy ma regulację głośności.

Ostatnia edycja:

Rafal7

Banned
A może poszedł byś w kupno amplitunera kina domowego?
miałbyś możliwości podpięcia kilku urządzeń do takiego ampli, dodatkowo mógłbyś sterować głośnością głośników z poziomu ampli.
Trzeba tylko poszukać ampli z wyjściami Pre Out 5.1 .

sadybiakos

New member
Chyba masz racje, właśnie obczytuje temat nie jestem audiofilem ani nie mam na ten temat zbyt wielkiego pojęcia może byś mi coś doradził jeśli chodzi o to głównie jakość do ceny.

Rafal7

Banned
A co byś chciał wiedzieć, patrzyłem na ampli do 600 zł i jest Denon z wyjściami Pre Out, może udało by się coś utargować.
Taki ampli posiada wejścia optyczne, coaxialne i Hdmi, zdekoduje prawie wszystkie dekodery dźwięku i nawet z stereo zrobi 5.1 .

Do góry