tv sony ktory wybrac

vvv

Well-known member
Bez reklam
Na fotografie nakłada się taki filtr aby centrum kadru było pastelowe a boki mniej ostre
Tyle ze tu to strasznie wyglada i nie wiem czym się zachwycać ?!

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Na fotografie nakłada się taki filtr aby centrum kadru było pastelowe a boki mniej ostre
Tyle ze tu to strasznie wyglada i nie wiem czym się zachwycać ?!

Widzisz i ja Cię jednak szanuję :- ) bo chciałem Ci na priva zadać pytanie (ale skoro o tym mowa tutaj) czy na pewno o taką naturalność oledów Ci chodziło jak jest na tych dwóch zdjęciach z tego tv.. :- ) ale jesteś swój chłop.. bo ja myślałem że to jest jakiś materiał 4k i do tego na maksa pewne rzeczy podkręcone.. dla mnie nic w tych dwóch zdjęciach nie ma z naturalności.. ale to jest moje subiektywne zdanie.. jak widać Ty masz podobne..
Pozdro..

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wystarczy iść do kogoś kto ma oleda w domu po kalibracji profesjonalnej i widać jaki tam jest obraz, a jaki jest na tych dwóch zdjęciach.. Ale zapewne i z tego modelu da się to zrobić... tylko trzeba się pobawić i przeprowadzić kalibrację..

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nóżek się nie przestawia.
Ale możesz powiesić na ścianie i nóżki nie mają znaczenia.
A przecież uchwyt i montaż na ścianie jest w cenie telewizora.

R

Repugnant.

Guest
montaz nie wchodzi w gre bo obecnie jestem w irlandii a sciana odpada i to z kilku wzgledow i jest to nie do przeskoczenia.

R

Repugnant.

Guest
vvv wiec co polecasz co jest twoim zdaniem godne uwagi i wydania pieniedzy.min 75 cali dobrze jesli moze byc wiekszy centralna stopka:)z bajerow typu gry aplikacje i caly smart nie korzystam.na rzecz wielkosci +75 jestem w stanie zaakceptowac troche gorsza jakosc obrazu mniej bajerow itd

R

Repugnant.

Guest
sorki ze tak marudze ale im dalej w las itd:)bardzo fajne ceny kiki a skoro zostalo by troche budzetu to moze cos wiekszego
Samsung ue 78 ks 9500
Samsung ue 78 ks 9000
LG 86 uh 955v
LG hd 84 ub 980v
Sony kd 85 xd 8505
ewentualnie cos innej marki.co myslisz o takim rozwiazaniu

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Brałbym Sony 85xd8505 za 29.999 zł
Jest jeszcze z podświetleniem strefowym Thomson 85UZ8876 za 2599 zł Ze specjalnym stolikiem gratis ( kosztuje 4000 zł)

barburian

New member
Bez reklam
Tv

sorki ze tak marudze ale im dalej w las itd:)bardzo fajne ceny kiki a skoro zostalo by troche budzetu to moze cos wiekszego
Samsung ue 78 ks 9500
Samsung ue 78 ks 9000
LG 86 uh 955v
LG hd 84 ub 980v
Sony kd 85 xd 8505
ewentualnie cos innej marki.co myslisz o takim rozwiazaniu

Z tego co podajesz to bym brał 78ks9500 z uwagi na direct led i 150 stref wygaszania, oraz najlepszy HDR

A jak coś dużego z LG to TELEWIZOR LG 86SJ957V Nano Cell , jest lepszy od UH955 i lepszy od XD8505

R

Repugnant.

Guest
kurcze dziekuje za podpowiedzi nano cell bardzo ciekawa pozycja choc samsung 78ks9500 tez fajny no i kusi bardzo to zakrzywienie:)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Zakrzywienie na dużym ekranie, to słaby pomysł.
Wszystkie firmy się już wycofały, Samsung też po mały rezygnuje.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A dlaczego? Mi się wydawało ze im większy ekran zakrzywiony to tym efekt tego ustrojstwa jest lepszy.. ale nikt z moich znajomych nie ma np 75 zakrzywionego to nie wiem jak to wygląda w domu..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale widziałeś już na własne oczy bardzo duży, zakrzywiony w domowych warunkach ??

Właśnie nie widziałem... ale wydawało mi się że to na większych calach jest większy sens...choć pewnie w przyszłym roku to może jeszcze samsung będzie miał z jeden model zakrzywiony i na tym koniec z krzywiznami..

barburian

New member
Bez reklam
Ludziska zdecydujcie się w końcu, najpierw tłuczecie ludziom do głowy że telewizory Curved są super ale mają sens tylko w dużym rozmiarze, teraz piszecie że nie i krzywizna na dużym ekranie jest beeeee :) , jak chorągiewka zawije - poczytajcie Swoje posty z przed 2-3 lat i co wtedy wychwalaliście

Do góry