Tv Sharp + Amplituner Yamaha???

eric_forman

New member
jak podlaczyc tv sharp lc40le530e z amplitunerem yamaha rx-v473 zeby dzwiek z tv byl w kolumanch od kina domowego??? Gniazdo hdmi out w amplitunerze mam podlaczone z tv i dzwieku nie ma, kupilem dzis w media markt kabel optyczny bo tak mi doradzono do mojego tv, ale problem jest taki ze nie widze wejscia na kabel optyczny. Co robic???? Moze nie widze tego wejsc w tv juz sam nie wiem, prosze o pomoc!

pzdr!

rumburak80

New member
Bez reklam
Z tyłu tv nie masz optical tylko coax out czyli wyjście coaxial też cyfrowe. Kupujesz np taki kabel Kabel 1xRCA/1xRCA COAXIAL 3.0m VITALCO GOLD gr8mm (3025009065) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. łączysz coaxial out w tv z coaxial in w amplitunerze,ustawiasz i będzie śmigać.Żeby mieć dzwięk z tv po hdmi na amplitunerze oba sprzęty musza posiadać hdmi w wersii 1.4 z obsługą ARC czyli audio return channel(kanał zwrotny audio).Twój amplituner wspiera tą technologię ,niestety tv już nie.Idź do MM może da radę zamienić tego optyka właśnie na coaxial.Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry