Tv samsung Es 6800 czy 6100

Cabe

New member
Witam serdecznie.
Wlasnie założyłem konto na waszym forum ,czytam was już od dłuższego czasu i postanowiłem zapytać o radę przed zakupem Tv.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?30m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4,5-5,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? Najczęściej 1
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ?rowniez bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Raczej wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Od wschodu lewa str Tv i zachodu prawa.Lecz nie ma to raczej znaczenia bo najczęściej będę go oglądał wieczorem z opuszczonymi roletami
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Lg pa5500
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ?wifi,3D,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?cyfrowy Polsat ,Naziemna,najczęściej filmy z Neta przez wifi dlatego ważne by miał wtyczkę flash
10.Jakie urządzenia ?Onkyo Dv-Bd 507,wzmacniacz Tx Sr 507 kolumny Maudio, lub stereo technics Su V500 na kolumnach tonsil 100
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?okolo 5
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ?nie znam sie
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?filmy przez internet
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Stronach typu ekino,playtube,YouTube
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?narazie nie ale za rok raczej tak ale to po kilka h na xboxie
16.Preferencje co do marki ?Samsung
17.Preferencje co do wielkości ? Raczej 46
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Gruba ramka zły kontrast i kolory
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ?wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ?4tys
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ?tak aktywne

Powiedzie co sądzicie o tych tv jak jeszcze na cos mam odpowiedzieć to piszcie narazie serdecznie wam dziękuje ;)pozdrawiam

RHJG

New member
Bez reklam
Polecam 46"ES 6800,ES 6900 lub Samsung PS51E6500E (TV Plazma, Full HD, DVB-T/-C, 3D) z racji odległości od TV.

Cabe

New member
Jeszcze jedno pytanie czy posiada ktoś es 6800 lub 6100 i czy mógłby sprawdzić czy da sie puścić jakiś film np z ekino przez wifi i czy idzie nie zacinajac sie itd.W sklepach zapewniają mnie ze wszystko śmiga jak trzeba.plazmy nie chce bo mam już w domu plasme LG 50PA5500 bardziej w funkcje idę i plasme do innego pokoju a do tego leda samsunga tylko nie wiem czy warto przeplacac es6100 kupię za 3200 a es6800 za 4100.dlatego proszę żeby ktoś mi doradził patrząc po funkcjach itd.dziekuje kolega wyżej za odpowiedzi ;)) i czekam na kolejne pozdrawiam ;)

Do góry