TV salon do 4k

masterskii

New member
Witam,
zwracam sie do was z prośba o pomoc w wyborze telewizora z którym borykam sie od listopada 😅

Rozmyślałem nad 65x90j ale przegapiłem jak był po 3999 a teraz cena podskoczyła poza mój max
Teraz myśle o TCL 65c728 bo jest do wyrwania za 3290
Bardzo proszę o jakieś propozycje.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ~25m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~3/4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? - Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? pokój jest w kwadracie telewizor stoi przy ścianie naprzeciwko okna balkonowego
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung UE40C6000
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? wszystko co się da :D najlepiej żeby miał hdmi 2.1, 120Hz bo w większości będzie wykorzystywany przez konsole, dobrze by było jakby miał AirDrop
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? pewnie w większości będzie 4K
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder Zgemma i Playstation 5
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? różnie, czasami nawet po 5/6h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? seriale Netflix
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak jakieś 60% czasu pracy tv
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? raczej wieczorem ale w dzień pewnie też sie coś zdarzy
17. Preferencje co do wielkości? 65’’
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? jak nic na nich nie widać w dzień i jak rwie płynne sceny
19. Preferencje co do marki ? brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? w okolicach 4300 MAX

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Twoich potrzeb które spełniają wymagania.
Philips 65pus 9435
Philips 70pus8535
TCL 65C815
Philips 65pus8506

masterskii

New member
Z tego co widzę to te philipsa są 50Hz a jednak wolałabym mieć te 100/120 które przyda się do oglądania piłki nożnej czy grania w fife :) a ten TCL to nie jest model z 2020? Czy c728 nie będzie lepszym wyborem?

masterskii

New member
Posiadam głośniki 5.1 z karta dźwiękowa na usb, które chyba będą działać pod tym tv. Wziąłem tego TCL przetestuje, sprawdzę zawsze mam 14 dni na zwrot :)

Do góry