Soundbar jest podłączony do TV lecz nie obsługuje atmos ze streamingu Netflix. Co ciekawe powiadomienie Atmos wyświetla się gdy podłączam komputer do TV po najszybszym HDMI ARC. Są 4 wejścia HDMI ARC z czego jedno jest eARC ale soundbar nie obsługuje eARC. Bez względu na to, do którego wejścia podepnę nadal nie widzę powiadomienia od dolby atmos na soudbarze ani w TV. W netflixie wyświetlane jest powiadomienie atmos jednak ścieżki dzwięku do wyboru to tylko 5.1 lub normalna. Mam wrażenie, że to problem z samym wbudowanym android TV, z każdego innego źródła mogę osiągnąć Atmos. Android TV nie ma ustawień dzwięku, nawet po włączeniu opcji programisty.
Próbowałem wszystkich ustawień i nie udaje mi się wywołać atmos na belce ze streamingu w TV. Jutro testuję nowy kabel rekomendowany przez samsunga 2.0b micro HDMI, mam nadzieję, że zadziała. Jak nie to zostaje Kodi. Macie inny pomysł?
Próbowałem wszystkich ustawień i nie udaje mi się wywołać atmos na belce ze streamingu w TV. Jutro testuję nowy kabel rekomendowany przez samsunga 2.0b micro HDMI, mam nadzieję, że zadziała. Jak nie to zostaje Kodi. Macie inny pomysł?
Ostatnia edycja: