TV pod piłkę/satelitę/filmy - max 3300

Evitaerc

New member
Witam,

Szukam nowego TV do maksymalnej ceny 3300zł. TV głównie do oglądania "telewizji" z satelity, ale weekendami i wieczorami w tygodniu piłka nożna. Od czasu do czasu filmy przez HDMI. TV będzie dość często oglądany

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 30m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-2,8m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost, ale lekkie konty także (fotel z boku)
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Słońce świeci z prawe strony i lekko od tyłu od SE do SW.
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung ue40h6400
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Wszystko co najlepsze do moich oczekiwań
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Cyfrowy Polsat albo w przyszłości kablówka z HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? W niedalekiej przyszłości Playstation lub Xbox
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 8-10 (głównie w tle podczas pracy na lapku- żona...)
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową?
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Piłka nożna, kanały filmowe
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Czasami YouTube czy Player
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Konsola - max 2h dziennie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 48-55
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Hmmm...?
19. Preferencje co do marki ? Nope
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Absolutnie NIE
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3300zł

Zależy mi na dobrej płynnośći podczas oglądania meczów w HD. Proszę o pomoc :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W klasie cenowej masz bardzo dobre modele:
- Philips 49PUS8303 za 3399 zł

- TCL 55DC760 za 3199 zł
- Samsung 55NU8042 za 3699 zł
- Philips 55PUS8303 za 3799 zł

Evitaerc

New member
i jak to działa? wszystko gra?

Po ponad miesiącu użytkowania mogę napisać parę słów odnośnie wrażeń z użytkowania.

Zakupiłem PUS8303 55' - całe szcześcię, że nie 49' bo byłby za mały. Gdybym miał trochę więcej kasy, z pewnością zakupiłbym 65, bo moja przekątna to chyba absolutne minimum ;]

Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Jakoś obrazu na prawdę świetna, cały ambilight (pierwszy raz się z tym spotkałem) to kapitalna sprawa. Ma się wrażenie, że obraz jest większy. Ogłąda się bardzo komfortowo. Dźwięk bardzo dobry, ale i tak planuje dokupić soudbar. Całościowo TV oceniam pozytwnie.

Jednakże jest parę minusów, które drażnią i ciężko jest mi się do nich przyzwyczaić. A mianowicie:

- Przełączanie kanałów - nie wiem czemu, ale to chyba Android powoduje, że przełączanie kanałów idzie bardzo wolno, a właściwie wyświetlanie obrazu... Jakieś 2-3s...

- TV Guide (na naziemnej) - wydawało mi się, że włączony przewodnik z miniaturką obrazu to standard, tutaj niestety Guide odcina całkowicie obraz i fonie wyświetlanego kanału... Bardzo słabo.
- Pilot - za ciemne przyciski, przydałoby się jakieś delikatne podświetlenie bo przyciski wieczorem są nie widoczne. Po za tym, aby przełączyć kanał lub coś zrobić, trzeba praktycznie celować w TV... W moim starym Samsungu celuje pilotem w przeciwną ścianę, albo podłogę i pilot robi to co ja chce. W Philipsie niestety gorzej z tym

- QWERTY - niby świetna sprawa z klawiaturą na odwrocie pilota, ale niestety nie działa ze wszystkimi aplikacjami... YouTube, przeglądarka czy Netflix mają ją gdzieś i musze strzałkami klikać literki przy wyszukiwaniu... Ehhh

- Voice - nie działa za sprawnie... bardzo często nie rozpoznaje kompletnie co mówię. Mogę mówić piękną polszczyzną jak Jan Miodek lub angielskim Davida Attenborough'a a i tak nie wyłapuje co mówię...

Ogólnie tyle, może przyszłe aktualizację oprogramowania coś pomogą

Evitaerc

New member
Dobra. Wszystko już jest ok.

Zainstalowałem od nowa TV, wgrałem najnowsze sterowniki... i właśnie w sterownikach okazał się problem, a właściwie w sterownikach pilota. Mimo, że miałem najnowsze to coś musiało się źle wgrać.

Teraz już wszystko działa jak należy :)

TV bardzo na plus. Jak ktoś ma więcej kasy to zdecydowanie brać powyżej 55 cali:D

Do góry