tv philips nie reaguje

kub0s

New member
witam,

mam problem z moim tv, otóż nagle przestał odpowiadać na pilota (próbowałem z innego) i na przycisk od zasilania z tyłu tv i nic.
Po włączeniu do zasilania tv sam się uruchamia i cały czas widnieje '' brak sygnału '', z pilota przez pierwsze dwie/trzy minuty z wszystkich przycisków działa tylko zmiana głośności,
włączenie panelu ustawień (ale w żadną z opcji już nie idzie wejść), i po tych dwóch minutach już żaden przycisk nie odpowiada, dodam tylko, że pilota jako tako przechwytuje,
bo po naciśnięciu na każdy z przycisków miga dioda na tv. ale nic się nie dzieje.

Miał ktoś może podobny problem, bądź wie co może być przyczyną takiej sytuacji?

Pozdrawiam

kub0s

New member
Zacznij proszę od resetu pilota.

Próbowałem z drugiego (z telefonu z funkcją pilota - który wcześniej działał bez problemu)
i dodatkowo jak zaznaczyłem tv po włączeniu do zasilania sam się uruchamia i nie idzie go wyłączyć, nawet z przycisku zasilania z tyłu TV. dodam też, że gdy tv był uruchomiony i załączyło się wyłączenie TV po upływie 30s. ( nie wiem jak to konkretnie sprecyzować ) telewizor się nie wyłączył tylko stanęło na 0s. i jak nadusiłem na guzik zasilania z tyłu tv. komunikat zgasł i wyświetliło się '' brak sygnału '', czyli ten przycisk też musi działać.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
W zdecydowanej większości pomaga wyjęcie przewodu zasilania z kontaktu i ponowne włączenie ,miałem tak w przypadku CD Marantz ,co ciekawe producent w instrukcji pisze że może tak się zdarzyć i nie jest to usterka
Jeżeli telewizor kompletnie nie reaguje to najlepiej jakbyś napisał do serwisu może oni coś doradzą

kub0s

New member
W zdecydowanej większości pomaga wyjęcie przewodu zasilania z kontaktu i ponowne włączenie ,miałem tak w przypadku CD Marantz ,co ciekawe producent w instrukcji pisze że może tak się zdarzyć i nie jest to usterka
Jeżeli telewizor kompletnie nie reaguje to najlepiej jakbyś napisał do serwisu może oni coś doradzą

wyjęcie z zasilania nic nie daje.

Do góry