TV PANASONIC TX-50EX700E - gniazdo antenowe

oskarowy

New member
Witajcie, nie cieszyłem się długo z posiadania nowego TV led :(
Panowie, odsuwając TV od ściany nieuważnie i trochę zbyt mocno urwałem gniazdo antenowe.
Ten metalowy element w który wciskamy wtyk antenowy po prostu odleciał a wraz z nim element połączeniowy który dalej prawdopodobnie jest wmontowany w płytkę.
Nie rozbierałem tego bo po prostu się nie znam a nie chcę popsuć bardziej.
Czy ktoś ma jakąś dobrą radę?, może jakiś dobry serwisant z Poznania/Swarzędza gdzie mieszkam?
Jakich kosztów mogę się spodziewać?.
Może powinienem jednak udać sie do serwisu i skorzystać z gwarancji?

Z góry wszystkim dziękuję za wszelaką pomoc, pozdrawiam

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
Przecież zapłacisz za naprawę bo to twoja wina że się urwało...możesz zadzwonić do Panasonic-a i zapytać jaki to koszt bo jak masz jeszcze na niego gwarancję to lepiej zewnętrznej firmy nie zatrudniać

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli to tylko gniazdo to każdy serwisant Ci to naprawi w 5 minut.
Jeśli uszkodziłeś płytę to tylko serwis, bo stracisz gwarancję.

oskarowy

New member
Uszkodzenie wygląda jak na zdjęciach.

Attachments

• IMAG0005.jpg
    IMAG0005.jpg
    521,9 KB · Wyś: 1209
  • IMAG0006.jpg
    IMAG0006.jpg
    367,1 KB · Wyś: 914

oskarowy

New member
Przecież zapłacisz za naprawę bo to twoja wina że się urwało...możesz zadzwonić do Panasonic-a i zapytać jaki to koszt bo jak masz jeszcze na niego gwarancję to lepiej zewnętrznej firmy nie zatrudniać
To , że zapłacę jest dla mnie zrozumiałe. Zepsułem podniosę koszty. Nie mniej jednak jak każdy chciałbym te koszty ponieść jak najmniejsze stąd moje zapytanie do Was.
Usterkę zgłosiłem do serwisu Panasonic. W ciągu dwóch dni ma się ktoś pojawić.
Kosztów nie poznałem, dopiero przy wizycie.

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
Masz rację ale jak masz na niego gwarancję to lepiej żeby nikt z zewnętrznej firmy nie grzebał bo jak się popsuje (mam nadzieję że nnie) to serwis pozna że był robiony i stracisz gwarancję.Wyślij maila do Panasonic-a z tymi zdjęciami i niech napiszą koszt wtedy zdecydujesz

Do góry