TV Panasonic + amplituner Denon + Bluray LG jak podłączyć

Bill_Brama

New member
Witam serdecznie

Proszę o poradę jak podłączyć TV, odtwarzacz bluray i amplituner Denon w ten sposób żeby przy odtwarzaniu filmu z bluray oraz z korzystania z TV dźwięk przepływał przez głośniki oraz przy samym odtwarzaniu muzyki przez odtwarzacz bluray dźwięk płynął przez głośniki bez potrzeby włączania TV.
TV ma wejścia RCA, 3xHDMi i wyjście optyczne, Denon ma 5 wejść HDMI, RCA i 1xwejście optyczne, Bluray ma RCA, 1xoptyczne oraz 1xHDMI. Proszę o pomoc, bo gdzieś na pewno tkwi błąd:hmm:.

W tym momencie przy podłączeniu Bluray>>TV poprzez HDMI, Optykiem Bluray>>Amplituner oraz TV>>amplituner poprzez HDMI. Dźwięk nie działa przez kolumny wcale...

Ostatnia edycja:

Bill_Brama

New member
Telewizor PANASONIC TX-50DXM710, od denona niestety nie mam modelu, bo amplituner jest z drugiej ręki, a etykieta z modelem jest zamazana. Tak ma wyjście HDMI Monitor OUT

Bill_Brama

New member
No niestety nie ma. Obejrzałem z każdej strony. Jest tylko napis Denon z przodu w lewym górnym rogu. Na pilocie również jest tylko oznaczenie denon bez dodatkowych napisów.

Bill_Brama

New member
Obudowa przypomina mi Denon AVR 3313, ale pewny nie jestem nie wiem kto wcześniej z niego korzystał, bo odkupiłem od znajomego w korzystnej cenie, ale obudowa jest ostro porysana i prawy dolny róg jeśli coś tam było to w każdym razie jest tam teraz wytarta ślad. Ogólnie w niektórych miejscach próbowano pomalować czarnym lakierem rysy na obudowie. W tym momencie nie mam czym zrobić zdjęć, więc nie podrzucę. Jeśli da radę to proszę o pomoc według tego co napisałem wcześniej.

Rafal7

Banned
Tak?
17477932.jpg

Denon-AVR-3313CI-Back-Panel.jpg

Na tylnej ściance też są oznaczenia modelu. Ciekawe, że przód pomazany jest, to co z nim robiono że napisy uciekły ;)

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Bill_Brama

New member
Dokładnie taki panel, nie mam aparatu przy sobie i telefon stacjonarke, więc wrzucam schemat z neta, który się pokrywa dokładnie z rzeczywistością
0bl83rstn790

Attachments

• Ampli.JPG
    Ampli.JPG
    41,5 KB · Wyś: 2735
Ostatnia edycja:

ikar1975

Active member
Bez reklam
Bluray HDMI do amplitunera HDMI in , amplituner HDMI out tv HDMI in ,tv optical out do amplitunera optical in :) , gotowe - malowalem lazienke wiec wczesniej nie mogłem odp. :p ,
Powodzenia i Pzdr

Do góry