Witam,
dopiero rozpoczynam swoją przygodę z tym TV.
Co do samego telewizora jako takiego to przyczepić się nie mogę, jakość obrazu jest mega po przesiadce z led-a, dźwięk jak na tv ok, a ambilight to wiadomo

Przeczytałem cały wątek, mam jednak parę pytań do osób które użytkują ten telewizor:
1) czy jest jakaś możliwość wyłączenia przesunięcia obrazu (pixel shift) - choćby w opcjach programistycznych? Nie wydaje mi się żeby to była jakaś super ochrona a przesunięcie rzuca się w oczy jeżeli obraz jest w skrajnych położeniach.
2) czy ma ktoś z was dobre ustawienia kolorów/kontrastu itp (pseudo-kalibracja domowa), chodzi mi głównie o sygnał z telewizji kablowej (full hd lub niżej) - wiadomości, mecze, programy. Lubię naturalne kolory bez przejaskrawień w którąkolwiek stronę.
3) czy zdarza się komuś z Was problem z modułem common interface? Co jakiś czas (losowo) wyświetla się komunikat o braku karty CI, pomaga tylko wyjęcie modułu i ponowne włożenie. Może to wina samego modułu, muszę to sprawdzić jeszcze z operatorem.
4) filmy uhd z bitrate powyżej 50 mbps lekko ścinają. Używam KODI, czy są jakieś ustawienia tego playera które wyeliminują/mocno ograniczą ten efekt? Czytałem że trzeba mieć zewnętrzny odtwarzacz do komfortowego oglądania, no ale tv box za 600 zł ma poradzić sobie lepiej niż taki flagowy tv... bardzo słabo na tym polu.
Będę wdzięczny za pomoc.