TV OLED 48" -SONY XR-48A90K 48"/ Samsung 48" OLED S90F 4K / PHILIPS 48OLED819 48"

marko44

New member
A ten Sony to nówka sztuka, nie śmigana?
Po drugie drogo. Weź nowszy model, czyli z tych dwóch LG.
SONY XR-48A90K 48 to nowy TV w cenie 6499zł , jest w sklepach ME , MM czy EuroAgd RTV
tylko ,że produkcja Czerwiec 2022r

W Sony płacimy za jakość.

Sony chyba nawet od LG zamawia lepszą jakość matryc niż samo LG, drugie to to, że ma Dolby Vision a ten akurat najbardziej się przydaje w Oledzie ale bardziej w streamingach.
Sony chyba zawsze przodowało w jakości ale i też cenie

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Dokładnie, tak jak napisał kiki, odpuść Sony, model z przed trzech lat. Co z tego, że nawet nie używany, kiedy wyprodukowany w 2022r. Kup coś nowego. Jeżeli z Philipsem jakieś dziwne działania to weź LG, nowy model z tego roku, lub ewentualnie C4 z ubiegłego. Ja kupiłem Oleda LG 65C45 w styczniu tego roku, z datą produkcji z grudnia 2024r.

marko44

New member
Zadzwoniłem do dystrybutora SONY i mam takie info..

Informacja od Sony center jest taka : Ten model SONY XR-48A90K był produkowany do końca roku 2024 i można go zamówić z datą produkcji 2024 rok

Mam na oku ze sklepu MM ten model LG OLED48C54LA 48"
Telewizor OLED evo AI LG OLED48C54LA 48" 4K 144Hz webOS OLED Color Grafitowy model 2025r - cena 6399zł .

Ostatnia edycja:

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Tak jak napisał kiki, to jednak stary model. I do tego nie tani. Lepiej kupić coś nowszego, z dłuższym wsparciem.
I jeszcze jedna sprawa o której się mało mówi.
Nie wiem czy ten konkretny model Sony też ma z tym problem, ale nie współpracują one z modułami CAM.
Jeżeli ktoś chce z tego korzystać, np. mając telewizję kablową, jak w moim przypadku to lipa.
I nic z tym nie można zrobić.
Dwóch kolegów, którzy korzystają z kablówki Multimedia i mają TV Sony, musiało wrócić do dekoderów. Sony zna problem, ale, nic z tym nie robią. Jest gdzieś na forum Sony wątek o tym.
To tak informacyjnie.

Ostatnia edycja:

marko44

New member
Telewizor OLED evo AI LG OLED48C54LA 48" 4K 144Hz webOS OLED Color Grafitowy model 2025r
+ New Pilot

Attachments

• Zrzut ekranu 2025-06-04 205853.jpg
    Zrzut ekranu 2025-06-04 205853.jpg
    17,8 KB · Wyś: 13

marko44

New member
Nie , jeszcze nic nie kupiłem ,ale widziałem nowy pilot LG Magic do LG OLED48C54LA 48"
Ten nowy pilot LG Magic to taki jak w samsungu .

Attachments

• Zrzut ekranu 2025-06-04 223408.jpg
    Zrzut ekranu 2025-06-04 223408.jpg
    22 KB · Wyś: 8
Ostatnia edycja:

marko44

New member
Zależy mi na jakości telewizora : obraz oraz nagłośnienie - Dźwięk
w Gry nie będzie grane.
Jednak model LG 48-calowy nie wykorzystuje technologii LG Brightness Booster, więc prawdopodobnie nie będzie ulepszenia jasności przy tym rozmiarze 48"

Posiadam przystawkę do Telewizora - APPLE TV 4K 128GB 3. generacji i korzystam z platform streamingowych Netflix , NC+ ,HBO
,więc raczej nie będę korzystał ze SMART i systemów innych TV

Ostatnia edycja:

marko44

New member
LG OLED48C54LA 48" - -calowy nie wykorzystuje technologii LG Brightness Booster
, więc prawdopodobnie nie będzie ulepszenia jasności przy tym rozmiarze 48"

W PHILIPS 48OLED819 takie opinie są na Media Markt.
cytat:
-Obraz idealny, ale każdego wieczoru nie można oglądać bez zakłóceń, ponieważ telewizor postanawia wykonać czyszczenie, ale każdego dnia jest to bardzo denerwujące
-Jedyną wadą jest to, że ciągle odświeża obraz.
-Daje ostrzeżenie 3 razy, a potem wyłącza się na 10 minut!
-Szkoda, że oglądają program, czasami musi zatrzymać się na 10 minut, żeby odświeżyć obraz w optymalnej jakości.

Ostatnia edycja:

marko44

New member
Może ktoś kupił model po refreshingu.
Nowe sztuki działają normalnie.
Kupione Nowe TV PHILIPS 48OLED819
Nie jedna osoba a kilka Osób kupiło i miało takie problemy.
cytat:
-Obraz idealny, ale każdego wieczoru nie można oglądać bez zakłóceń, ponieważ telewizor postanawia wykonać czyszczenie, ale każdego dnia jest to bardzo denerwujące
-Jedyną wadą jest to, że ciągle odświeża obraz.
-Daje ostrzeżenie 3 razy, a potem wyłącza się na 10 minut!
-Szkoda, że oglądają program, czasami musi zatrzymać się na 10 minut, żeby odświeżyć obraz w optymalnej jakości.

Ostatnia edycja:

marko44

New member
Ale zależy Ci bardziej na jakości telewizora czy na pilocie ?
Zależy mi na jakości telewizora : obraz oraz nagłośnienie - Dźwięk
w Gry nie będzie grane.
Jednak model LG 48-calowy nie wykorzystuje technologii LG Brightness Booster, więc prawdopodobnie nie będzie ulepszenia jasności przy tym rozmiarze 48"

Posiadam przystawkę do Telewizora - APPLE TV 4K 128GB 3. generacji i korzystam z platform streamingowych Netflix , NC+ ,HBO
,więc raczej nie będę korzystał ze SMART i systemów innych TV

Do góry