Witam 
Szukam telewizora 48-52 cale, który przede wszystkim ma sobie radzić w nasłonecznieniu. Wiadomo, że idealnie nie będzie (zwłaszcza za 3-3,5 kzł) ale chcę wyciągnąć, ile się da. Więc potrzebna byłaby w miarę matowa matryca i duża jasnośc. Mam projektor, więc TV potrzebuję do casualowego oglądania. Stąd tak mała przekątna przy 5 metrach i tak mały budżet.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 24m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Okna wszędzie, również na wprost. Rolety są, ale nie chcę być zmuszony ich zawsze zasłaniać
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Mam projektor.
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Ma radzić sobie ze światłem dziennym. Poza tym jeśli się da, to sterowanie smartfonem i płynna regulacja "efektu teatru"
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? głównie NC+ przez amplituner
10.Jakie urządzenia ? amplituner, obsługujący komputery, telefony i NC+
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matowych już ponoć nie ma, ale chcę uniknąć 'lustra'
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? wszystko poza bajkami
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? mało
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile godz. dziennie? 0,5h
16.Preferencje co do marki ? Nie mam zaufania do LG
17.Preferencje co do wielkości ? Wyłącznie 48-52 cale
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Smużenie, nierówne podświetlenie, brak płynności, "lustro", słabe kąty, sztuczne kolory
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? raczej w dzień
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3-3,5 kzł, chyba że przekonacie mnie do czegoś dużo lepszego za niewiele więcej
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? Jeśli już, to raczej pasywne.
Do tej pory rozważałem:
samsung led ue48h6650
samsung led ue48h6640
sharp LC-50LE760
sharp LC-50LE750
Szukam telewizora 48-52 cale, który przede wszystkim ma sobie radzić w nasłonecznieniu. Wiadomo, że idealnie nie będzie (zwłaszcza za 3-3,5 kzł) ale chcę wyciągnąć, ile się da. Więc potrzebna byłaby w miarę matowa matryca i duża jasnośc. Mam projektor, więc TV potrzebuję do casualowego oglądania. Stąd tak mała przekątna przy 5 metrach i tak mały budżet.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 24m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Okna wszędzie, również na wprost. Rolety są, ale nie chcę być zmuszony ich zawsze zasłaniać
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Mam projektor.
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Ma radzić sobie ze światłem dziennym. Poza tym jeśli się da, to sterowanie smartfonem i płynna regulacja "efektu teatru"
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? głównie NC+ przez amplituner
10.Jakie urządzenia ? amplituner, obsługujący komputery, telefony i NC+
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matowych już ponoć nie ma, ale chcę uniknąć 'lustra'
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? wszystko poza bajkami
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? mało
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile godz. dziennie? 0,5h
16.Preferencje co do marki ? Nie mam zaufania do LG
17.Preferencje co do wielkości ? Wyłącznie 48-52 cale
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Smużenie, nierówne podświetlenie, brak płynności, "lustro", słabe kąty, sztuczne kolory
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? raczej w dzień
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3-3,5 kzł, chyba że przekonacie mnie do czegoś dużo lepszego za niewiele więcej
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? Jeśli już, to raczej pasywne.
Do tej pory rozważałem:
samsung led ue48h6650
samsung led ue48h6640
sharp LC-50LE760
sharp LC-50LE750