TV na dobre :)

Radek85

New member
Zanoszę się z kupnem telewizora bądź co bądź na długi czas, bo nie stać mnie na kupowanie coraz to nowszych modeli co 3-4 lata. Dlatego zależy mi na jak najmniejszym ryzyku awaryjności przede wszystkim matrycy, z powodu jej wysokich kosztów. Jakich producentów polecacie? Ma to być po prostu 46-50 calowy ekran LED z funkcją Smart TV do 4000 tysięcy złotych.

Radek85

New member
Czyli żaden LEDowy telewizor nie wchodzi w rachubę? W sklepie przedstawiając im te same wymagania, radzili mi żeby jak najbardziej uciekał od LGika i nastawił się na zakup Philipsha bądź Sony. Co robić ?

tdx

New member
Bez reklam
Widać źle rozpoznali Twoje potrzeby :D
najlepszy stosunek cena/cal jest właśnie w plaźmie a tu masz wszystko czego sobie życzysz SMART i niska cena....
Jeśli dopiszesz lepsza jakość polecam 50ST60 Panasonic :)

Z ledem w tej cenie zmieścisz się z dobrą 46"

Z jakiej odległości zamierzasz oglądać ów TV?

Karpaj

New member
Bez reklam
tdx, szczególnie dobry jest panel czerni w dzień na 51f5500... :> Szarawiej niż na kineskopach
Z ledów :
Panasonic 50ET60
Toshiba 50L7335
Samsung 50F6500
Z plazm jedyna słuszna - Panasonic 50ST60.

Awaryjność jest wszędzie podobna, żadna firma się jakoś specjalnie nie wyróżnia.

tdx

New member
Bez reklam
ja się skupiłem na parametrze cal/cena...
Wychodząc z założenia że wszystko się psuje najbardziej korzystny jest zakup tego TV

Radek85

New member
~3 m

Ogólnie byłem już zdecydowany na zakup Samsunga UE46F6500, ale zaraz przed płatnością ostrzegli mnie, żebym był świadomy, że nie wiadomo jak będzie się sprawował i zaproponowali mi, że najlepszą dla mnie opcją byłby Sony KDL47W805 czy słusznie ?

tdx

New member
Bez reklam
Ha mam w domu UE46F6500 :D i jedyne czego musisz być świadomy to tego że TV z 3m może być za mały :)
W stosunku do W805 Samsung ma gorsze kąty i gorzej odtwarza zdjęcia z USB tyle na + dla Sonego....

Zatem, porównaj sobie ST60 z F6500 i wybierz lepszy dla siebie :D

Radek85

New member
Odległość to nie kłopot, bo sofę można w każdej chwili przybliżyć bardziej w stronę telewizora, bo i tak znajduję się w środku salonu.

Wracając do kupna, więc według Ciebie odrzucamy Soniaka, biorę Samsunga i jest spora szansa że się nim sporo czasu nacieszę xD ?

tdx

New member
Bez reklam
Nie. miałem na myśli że jak sprzęt szlag trafi to będziesz najmniej rozpaczał :D
ST60 VS F6500 zobacz który do Ciebie lepiej banga i tego wybierz..

Bo nic o sygnale nie napisałeś jaki będziesz mieć :D

Radek85

New member
Sygnał... hmm znów odbiegamy trochę od mojego najważniejszego kryterium czyli po prostu wybrania telewizora LED od najmniej awaryjnego producenta w tej dziedzinie.

Radek85

New member
Wiem takiego mankamentu na pewno na 100% nie wykluczymy, ale być może ktoś z forum posiada na tyle duże doświadczenie z wieloma modelami TV, że mógłby coś doradzić, jak wyglądało to na przestrzeni miesięcy i lat.

Radek85

New member
Gdyby byłby to ranking LED powiedziałbym, że pierwsze dwie opcje są najbardziej narażone na awaryjność. Ale gdy ta statystyka dotyczy plazm to myślę, że większość osób posiada telewizory do dzisiaj i nadal z ich korzysta :)

Karpaj

New member
Bez reklam
0.03 * 2464, a 0.97 * 1722 i tak robi wielką różnice.
Awaryjność jest wszędzie podobna i to się nie zmienia. Cena nie gra dużej roli, bo znam sporo osób które używa już od dawna budżetowców i im działają, a znam też trochę osób, którym "high endy" się psuły niemal równo po dwóch latach :p

prezy

New member
Bez reklam
Zgadza się. Mercedesy też się psują.
Gdyby istniała najmniej awaryjna marka to z pewnością wykorzystaliby to w marketingu i dziś każdy miałby tv tej samej marki.

Do góry