Tv+monitor+dekoder

west101

New member
Witam mam 2w1 Monitor z telewizorem Samsung P2270HD komputer do monitora jest podlaczony kadlem HD. Do monitora mam podlaczony rowniez dekoder cyfrowego polsatu echostar model: DSB-717. Mam zamiar kupic kino domowe LG HT 305SU. Czy bez problemu bede mogl podlaczyc te kino domowe do TV+MONITOR tak , zeby dzwiek byl i na telewizji jak ogladam i na komputerze? Jezeli tak to prosilbym o pomoc jak to zrobic i jakie kable beda mi potrzebne?

pkomp

New member
czy z monitora masz wyjście cyfrowe optyczne?i czy takie wejście posiada kino?czy monitor wysyła sygnał z wejść na wyjście cyfrowe(w instrukcji zobacz)

west101

New member
Monitor posiada nastepujace zlacza:

* D-sub – analogowe złącze do podłączenia z komputerem
* DVI – cyfrowe złącze do podłączenia z komputerem
* HDMI/PC/DVI-D AUDIO IN – do połączenia z kartą dźwiękową dzięki czemu możemy używać wbudowanych głośników jeśli nie posiadamy zestawu zewnętrznego
* HDMI – cyfrowe złącze do podłączenia z komputerem( możliwość przesyłania jednocześnie obrazu i dźwięku). Poza tym za pomocą HDMI możemy podłączyć dekoder, odtwarzacz DVD lub Blu-Ray, konsolę
* Component – możliwość podłączenia urządzenia audio/wideo takiego jak magnetowid, odtwarzacz DVD lub dekoder
* Scart( Eurozłącze) – do podłączenia np. odtwarzacza DVD
* antenowe – do podłączenia anteny
* optyczne
* wejście słuchawkowe
* złącze serwisowe

Co do reszty to niewiem bo sie kompletnie na tym nieznam.

Co do kina domowego LG HT-305SU to posiada one nastepujace wyjscia:

Gniazdo SCART (Eurozłącze) (ilość) 1szt.
Wyjście RGB Brak
Wyjście HDMI Tak
Wyjście HDTV (component) 3*RCA Cinch Tak
Wyjście Composite video RCA Cinch Tak
Wyjście S-Video mini DIN Nie
Wyjście audio RCA Cinch Tak
Wyjście słuchawkowe Nie
Wejście cyfrowe Coaxial Nie
Wejście cyfrowe Optyczne Nie

pkomp

New member
odpuść sobie to kino - prócz analogu jako wejścia nie oferuje nic - jeśli monitor ma mozliwość wypuszczenia sygnału po euro to podłączysz pod euro jesli nie to tylko słuchawkowe....szukaj kina z wejsciem optycznym

Do góry