Przymierzam się do zmiany TV a nie mam ostatnio czasu na analizowanie for oraz testów, dlatego zwracam się o pomoc do osób tym żyjących 
Obecnie posiadam Samsung UE40C8000. Interesuje mnie TV od 46" do 55" w cenie do 6000 zł. Głównym wyznacznikiem jest obraz na piłce nożnej. Generalnie chodzi o jak najmniejszy banding i cloudning. Zdaje sobie sprawę, że są to podstawowe wady tej technologii ale od czasu zakupu aktualnego TV wiele się zmieniło i myślę, że w tej kwestii też był postęp. Nie interesują mnie multimedia bo od tego mam Popcorna C200.
1. Odległość od ekranu: około 4,5 mm
2. Jak słońce świeci w pokoju: z boku ale od czego mamy rolety
3. Preferowana technologia: LCD na LEDach
4. Jaki masz obecnie telewizor: Samsung UE40C8000
5. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport - piłka nożna oraz filmy popularnonaukowe
6. Oglądasz w dzień czy wieczorem: popołudnie i wieczór w tygodniu, w weekend cały dzień
7. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: lekkie światło z boku
8. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ostry
9. Preferowana wielkość telewizora: 46" lub więcej
10. Czego nie lubisz w telewizorach: Banding i Clouding
11. Jakie urządzenia będą podłączone: tuner Dreambox 8000, Popcorna C200.
12. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: głównie na wprost
13.Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 6-8h
14.Ile osób ogląda: standardowo 2, czasem więcej
15.Jaka klasa cenowa? do 6000
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Obecnie posiadam Samsung UE40C8000. Interesuje mnie TV od 46" do 55" w cenie do 6000 zł. Głównym wyznacznikiem jest obraz na piłce nożnej. Generalnie chodzi o jak najmniejszy banding i cloudning. Zdaje sobie sprawę, że są to podstawowe wady tej technologii ale od czasu zakupu aktualnego TV wiele się zmieniło i myślę, że w tej kwestii też był postęp. Nie interesują mnie multimedia bo od tego mam Popcorna C200.
1. Odległość od ekranu: około 4,5 mm
2. Jak słońce świeci w pokoju: z boku ale od czego mamy rolety
3. Preferowana technologia: LCD na LEDach
4. Jaki masz obecnie telewizor: Samsung UE40C8000
5. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport - piłka nożna oraz filmy popularnonaukowe
6. Oglądasz w dzień czy wieczorem: popołudnie i wieczór w tygodniu, w weekend cały dzień
7. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: lekkie światło z boku
8. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ostry
9. Preferowana wielkość telewizora: 46" lub więcej
10. Czego nie lubisz w telewizorach: Banding i Clouding
11. Jakie urządzenia będą podłączone: tuner Dreambox 8000, Popcorna C200.
12. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: głównie na wprost
13.Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 6-8h
14.Ile osób ogląda: standardowo 2, czasem więcej
15.Jaka klasa cenowa? do 6000
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Ostatnia edycja: