1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2.5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 3/4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? głównie na wprost, sporadycznie z boku.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? raczej wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Z południa, pokój całkiem mocno oświetlony
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Stary LG 29" 100Hz
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Jedyne na czym mi zależy to dobry obraz, matryca natywna 100hz jeżeli miałoby sprawić to obraz lepszym.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Kablówka(analogowy sygnał)/DVBT, filmy full hd z pendrive
10.Jakie urządzenia ? w przyszłości może jakiś box z androidem, może chromecast
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3-4h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, wiadomości, 50%TV, 50% filmy z pendrive.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie jest to wymagane
15.Czy zamierzasz grać w gry -nie
16.Preferencje co do marki ? Brak
17.Preferencje co do wielkości ? 43" max
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Brak płynności działania, nienaturalny obraz, słaba czerń.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 50%/50%
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie potrzebuje 3D
Zależy mi żeby był możliwie jak najlepszy obraz, nawet na kanałach SD. Chcę żeby telewizor czytał wszystkie formaty filmów i napisów z pendrive, co do funkcji smart TV, jedyne na czym by mi zależało to Youtube w dobrej jakośći.
Jaki TV zapewni mi najlepszy obraz do moich wymagań? Co myślicie o urządzeniu chromecast? Pozwala na bardzo dobre udostępnianie wszelakiej treści z telefonu na TV. Czy może kupić TV do 2000zł, a resztę zainwestować w jakiś odtwarzacz sieciowy który zapewni fukncję smart i udostępniania, albo może jest w tej wielkości TV do którego warto dopłacić (3200zł max)
Pozdrawiam
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2.5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 3/4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? głównie na wprost, sporadycznie z boku.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? raczej wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Z południa, pokój całkiem mocno oświetlony
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Stary LG 29" 100Hz
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Jedyne na czym mi zależy to dobry obraz, matryca natywna 100hz jeżeli miałoby sprawić to obraz lepszym.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Kablówka(analogowy sygnał)/DVBT, filmy full hd z pendrive
10.Jakie urządzenia ? w przyszłości może jakiś box z androidem, może chromecast
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3-4h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, wiadomości, 50%TV, 50% filmy z pendrive.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie jest to wymagane
15.Czy zamierzasz grać w gry -nie
16.Preferencje co do marki ? Brak
17.Preferencje co do wielkości ? 43" max
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Brak płynności działania, nienaturalny obraz, słaba czerń.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 50%/50%
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie potrzebuje 3D
Zależy mi żeby był możliwie jak najlepszy obraz, nawet na kanałach SD. Chcę żeby telewizor czytał wszystkie formaty filmów i napisów z pendrive, co do funkcji smart TV, jedyne na czym by mi zależało to Youtube w dobrej jakośći.
Jaki TV zapewni mi najlepszy obraz do moich wymagań? Co myślicie o urządzeniu chromecast? Pozwala na bardzo dobre udostępnianie wszelakiej treści z telefonu na TV. Czy może kupić TV do 2000zł, a resztę zainwestować w jakiś odtwarzacz sieciowy który zapewni fukncję smart i udostępniania, albo może jest w tej wielkości TV do którego warto dopłacić (3200zł max)
Pozdrawiam
Ostatnia edycja: