TV LG42LS3450 + zestaw stereo

sower

New member
Witam serdecznie,
zamierzam w najbliższym czasie zakupić amplituner + dwie nieduże kolumny (monitory) budżet jaki chcę przeznaczyć to ok 2,5k PLN. Rzeczy jakie chce połapać razem to jak się chyba okazuje nieszczęsny telewizor LG 42LS3450, PS3 i dekoder UPC.
1. TV ma dwa HDMI przy których pisze IN ma czincze i euro złącze. Nie ma złącza optycznego - więc w jaki sposób - jaki amplituner - muszę zakupić, aby podłączyć te 3 rzeczy (tv, ps3 i dekoder) i cieszyć się dźwiękiem, a nie męczyć uszy przy „głośnikach” z TV

2. Jeżeli jest jakieś rozwiązanie na punkt pierwszy to drugie pytanie czy ampli stereo czy 5.1? Na razie myślałem o DENON AVR-X1000 z racji tego, że może uda się złapać moje trzy urządzenia. Ampli stereo pewnie w tej cenie lepiej gra, ale nie wiem czy jest możliwość podłączania do niego tv. Proszę mnie uświadomić.
3. Głośniki o jakich myślałem to JBL studio 230. Czy to dobry wybór i razem to jakoś fajnie pogra? W niedalekiej przyszłości chciałbym do tego zestawu dokupić subwoofer może z tej samej seri (studio 250P).
4. Jeżeli ktoś ma coś do sprzedania używanego co również połapie moje urządzenia to proszę o informację.

Ostatnia edycja:
Do góry