tv LG

mapka

New member
Witam czy ktoś z userów moze mi napisać jak telewizory 3d LG radzą sobie z plikami odczytywanymi z pendrivea lub twardego dysku - chodzi mi jak sobie radzi z plikami typu sbs, divx oraz divx HD czyli mkv, czy nie ma problemów z plikami txt do owych plików, czy widzi polskie znaki itp...

i w ogóle bede wdzieczny za info czy jesteście zadowoleni ze swoich LD 3D - zastanawiam sie na jego zakupem(46 cali - model jeszcze nie wiem), chciałbym głównie uzywac go do 2D(czesto filmy z pena,dysku) czasami 3D, czasami gry z konsoli Wii, uzt\ywanie TV jako netu

pzdr.
mapka

kaczuszka

New member
Też zastanawiam się nad kupnem tv 3d. Wybór jeszcze nie nastąpił lecz poważnie zacząłem myśleć właśnie o pasywnym 3d w tv od lg. Nie orientuje sie zbytnio w modelach stąd moje pytanie. Jaki tv 3d byście polecili i dlaczego? Interesują mnie 50'' tv które będę oglądać z odległości ok 2m.

Edit właśnie oglądałem oferty w sklepach i zaciekawil mnie jeden termin. Tv był w full hd lecz 3d ready? Co oznacza 3d ready?

Ostatnia edycja:
Hmmm z tego co się orientuje to :

1. 3Dready to obsługa obrazu 3D z Blurey 3D do tv 3D

2. 3D ready oznacza, że urządzenia (takie jak Blu-ray, czy PlayStation) są przygotowane do obsługi technologii 3D w przyszłości, tzn konieczne będą aktualizacje oprogramowania sprzętowego

nie jestem pewien 100% , ale wydaje mi się że włassnie o to chodzi :)

barteknowack

New member
Bez reklam
Też zastanawiam się nad kupnem tv 3d. Wybór jeszcze nie nastąpił lecz poważnie zacząłem myśleć właśnie o pasywnym 3d w tv od lg. Nie orientuje sie zbytnio w modelach stąd moje pytanie. Jaki tv 3d byście polecili i dlaczego? Interesują mnie 50'' tv które będę oglądać z odległości ok 2m.

Edit właśnie oglądałem oferty w sklepach i zaciekawil mnie jeden termin. Tv był w full hd lecz 3d ready? Co oznacza 3d ready?

Być może widziałeś ofertę samsungów serii D6xxx, które to wyświetlają w 2D obraz FullHD, natomiat w 3D są tylko Ready, bo wyświetlają okrojony z rozdzielczości obraz - na lewe oko 1920x540, na prawe 960x540.

LG co prawda wyświetla na oba oczy po 1920x540, ale tu się można kłócić bo certyfikat FullHD 3D mają...

Do góry