Co wybrać lg 47la620s czy samsung ue46f6320? Zastanawiałem się też nad plazma panasonica bez 3d, panasonic tx-p50x60e, co polecacie? W wypadku dwóch pierwszych nie wiem po prostu który jest lepszy podoba mi sie w nich 3d i reszta bajerów, a co do plazmy to podoba mi sie bardzo cena ale obawiam sie duszków i że jednak będzie szkoda później z powodu braku 3d, a jakosc obrazu wydaje mi sie ze sama w sobie będzie najlepsza w panasie, nie wiem który wybrać... pomóżcie, z góry bardzo dziękuje
Witam,
Tydzień temu zakupiłem 47LA620s. Miałem dokładnie ten sam problem LA620s czy F6320 ? ceny obu telewizorów są na tym samym poziomie. Doczytałem w jednym z artykułów, że F6320 jest uboższą wersją F6400, dokładnie 6320 został okrojony z funkcji Clean View i to zadecydowało u mnie o zakupie LG.
W sklepie na półce oba modele prezentowały się tak samo pod względem generowanego obrazu.
Teraz krótko jak się sprawuje 620-ka:
Obraz z dekodera SD Vectry przeciętny (połączenie za pomocą SCART);
Obraz z TV naziemnej HD - bardzo dobry, SD - dobry;
Obraz z dekodera HDMI (w międzyczasie wymieniłem

) wzorowy jeżeli chodzi o HD, dalej dobry - SD.
Bardzo dużo możliwości ustawień obrazu, aby uzyskać pożądany efekt korzystałem z sugestii zawartych w tym forum odnośnie kalibracji.
Jestem wybredny jeżeli chodzi o dźwięk, po kalibracji zaspokoił moje wymagania.
Smart:
Bez problemu łączy się z siecią po WiFi czy kablu. Bardzo komfortowo pracuje się za pomocą myszy bezprzewodowej. Wszystkie funkcje chodzą szybko i płynnie. Nic się nie wiesza. Jeżeli chodzi o oglądanie filmów z netu to co pół godziny zrywa "obraz" z powodu braku pamięci, ponownie należy wejść na stronę z filmem i puścić go od miejsca w którym został wyłączony, i tak do końca filmu.
Filmy 3D:
Jak dla mnie bardzo dobrze, efekty zależą od samego filmu. 2D na 3D radzi sobie znośnie - coś tam widać w 3D.
Matryca jest podświetlona równomiernie - clouding praktycznie nie występuje w moim egzemplarzu. Piłka nożna, tenis i inne szybkie sporty wyglądają perfekcyjnie (mowa o HD). Sport w SD też dobrze bez zakłóceń (smużenie, itd), jedynie pojawiają się pixele wokół postaci piłkarzy - zależne od danej stacji jakość sygnału - zaznaczam chodzi o obraz z SD po złączu EURO.
Jak za cenę 2899 PLN zakup uważam za udany.