TV LG LK950 - backlight bleeding

qweluke

New member
Panowie, takie pytanie mam.
W moim TV od pewnego czasu zauważyłem że na ciemnych scenach / czarnych obrazach widnieją jasne plamy (jakby przebarwienia) - kolor nie jest czarny tylko szary. Widnieje to głównie w prawej górnej części ekranu (dzieląc go na cztery) chociaż w innych też występuje ale mniej.
Czy takie coś podlega gwarancji?
TV kupiłem w lutym 2012 i do TV dokupiłem w Media Markt coś takiego co zwie się "Gwarancja Plus" za 320pln...
Myślicie że jest sens oddać to na gwarancję? Na necie wyszukałem że takie zjawisko nazywa się 'backlight bleeding' ale nic więcej nie wiem...

astw

New member
Panowie, takie pytanie mam.
W moim TV od pewnego czasu zauważyłem że na ciemnych scenach / czarnych obrazach widnieją jasne plamy (jakby przebarwienia) - kolor nie jest czarny tylko szary. Widnieje to głównie w prawej górnej części ekranu (dzieląc go na cztery) chociaż w innych też występuje ale mniej.
Czy takie coś podlega gwarancji?
TV kupiłem w lutym 2012 i do TV dokupiłem w Media Markt coś takiego co zwie się "Gwarancja Plus" za 320pln...
Myślicie że jest sens oddać to na gwarancję? Na necie wyszukałem że takie zjawisko nazywa się 'backlight bleeding' ale nic więcej nie wiem...

Gwarancja plus, czyli sprzęt zastępczy na czas naprawy (jeśli chcemy i zgłosimy takie oczekiwanie przy wzywaniu serwisu). W 3 roku w razie braku możliwości naprawy kupon na 80 % wartości TV do realizacji w MM.

qweluke

New member
ale myślisz że jest sens to reklamować? Bo jak mam być 2-3 tyg bez TV i potem się dowiedzieć że reklamacja jest bezzasadna to trochę bez snesu..

Do góry