TV LED Samsung UE40F6100 opłaca się kupić?

garot

New member
Witam. czy opłaca się kupić ten model TV? na internecie można go dorwać za 1850 zł. Zastanawiam się nad zakupem TV w tej cenie.

Mam na uwadze także model Samsung Smart TV UE-40EH5300, czy są jakieś różnice w obrazie między tymi modelami? Bo nie chciałbym dokładać za 3d które mnie nie interesuje.

Jeszcze znalazłem model samsunga 42 cale SAMSUNG UE42F5000 ale nie wiem czy jest dobry, bardzo proszę o radę co wybrać, chyba że znalazło by się jeszcze coś innego do kwoty około 1800 zł.

Poniżej podaję moje wymagania:

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 12 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? na razie stać, potem zakupie wieszak na ścianie, w obydwu przypadkach na wysokości moich oczów będzie umieszczony
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z boku, z rana jest oświetlony pokój, po południu i wieczór nie.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? CRT samsung 29"
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? szybki czas reakcji, płynny obraz do gier i filmów
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? analogowa kablówka, ale sporadycznie oglądana
10.Jakie urządzenia ? konsola ps3
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? od 3 do 6 w dni wolne
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętnie
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? discovery, tvn turbo, i filmy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? raczej nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - TAK
16.Preferencje co do marki ? SAMSUNG, SONY, TOSHIBA
17.Preferencje co do wielkości ? 40 - 42"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Smużenie, brak dts do odtwarzania mkv
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Po południu i wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 1800 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie potrzebuje 3d

garot

New member
Z powyższych podoba mi się Panasonic e6, czy on jest z matrycą IPS?

I jeszcze jedno pytanko, czy ktoś posiada tego samsunga UE40F6100? Ciekawi mnie ten TV :)

garot

New member
Dziękuję za informację, chyba się skuszę na ten TV.

Czy ten TV dobry czas reakcji? Płynnie wyświetla obraz w grach i filmach?

Co to oznacza 100 Hz BLB??

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
BLB to jest wspomaganie 100Hz.
Input Lag ma w pierwszej klasie więc możesz śmiało kupować.

garot

New member
Witam ponownie.

Widziałem w saturnie panasonica 42e6e i podoba mi się w nim obraz lecz widzę troszkę brak płynności w tym TV. I chciałbym dołożyć do czegoś lepszego.

Postanowiłem zwiększyć budżet do 2500 zł. TV 42 cale. na 99% kupiłbym SONY KDL-655A Widziałem go na sklepie i zrobił na mnie pozytywne wrażenie, zwłaszcza obrazem i wykonaniem (fajny szczotkowany metal).

Fakt że dalej jest to matryca 50 hz, ale ma wspomaganie do 200 hz, czyli powinien być płynniejszy niż panasonic. Poza tym w zagranicznych stronach chwalą input lag, że niby mniejszy niż 20ms co dla mnie jest bardzo ważne do podłączenia konsoli.

Czy opłaca się kupić ten TV SONY KDL 42655A w eurortvagd za 2490 zł? Czy znajdę jakiś lepszy do 2500 zł? Bardzo proszę o pomoc, gdyż na dniach chciałbym nabyć w końcu nowy tv :)

Do góry