TV LED do 4000zł

marian17

New member
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? Około 3 metrów
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 3 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać, po remoncie wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? świeci na plecy tv
7. Jaki masz obecnie telewizor? Stary samsung 42cali, nawet nie mogę znaleźć modelu
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? bardzo dobry obraz, wifi, ładny wygląd
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? cyfrowa kablówka UPC + programy HD
10 .Jakie urządzenia? Xbox, PS3
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok. 5
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Obojętne.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport, filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? raczej nie, od tego jest laptop
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? sporadycznie, 2-3 razy w tygodniu
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? 46''
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Nic.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Częściej wieczorami.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? ~4000zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? 3D tak, jakie bez różnicy

Zauważyłem, że w innych tematach zawsze polecane są te same modele, a mianowicie:
Sharpa 46LE630
Toshibę 46TL 833
47E5 Panasonica
Philipsa 46 PFL 5007
UE46D6500

Jest między nimi jakaś zasadnicza różnica? Który z tej listy wybrać? A może coś zupełnie innego? Na temat tego samsunga można czytać same pozytywy więc wszystko wskazuje na niego.

Z góry dziękuje :)

Ostatnia edycja:

micmus

Member
Bez reklam
Ja mogę polecić to co sam używam i jestem super zadowolony Samsung ES6570.

Odnosnei Twoich typów modele E5Panasonic i 5007 Philips są bez 3D a wybrałeś, ze ma być z 3D.

Także odpowiednio z 3D to modele ET5 oraz 5507. W twoich wskazaniach podmieniłbym model Samung D6500 na ES6570 (nowszy, lepszy) i wybierałbym między Panasonic ET5 (bardzo fajny TV z super obrazem) oraz Samsung ES6570 (moja opinia w innym temacie). Oba mają matryce półmatowe jednak przy słońcu za plecami TV nie ma to żadnego znaczenia.

Sharpa i Philipsa odrzuciłem bo mi nie przypadły do gustu głównie funkcjonalnie (takie moje zdanie inni mogą mieć własne preferencje).

marian17

New member
Myślałem nad tym Samsung ES6570 ale w jakim sklepie on jest dostepny? Na internecie cicho o nim.

A, już znalazłem. Ma go chyba tylko jeden sklep. W takim razie zabieram się za dokładne czytanie o nim :)

Ostatnia edycja:

micmus

Member
Bez reklam
Myślałem nad tym Samsung ES6570 ale w jakim sklepie on jest dostepny? Na internecie cicho o nim.

Póki co dostępny jest na wyłączność dla EuroAGD. Cena uważam całkiem dobra (sprawdzisz online) biorąc pod uwagę model niższy dostępny ogólnie czyli ES6300 (ES6340), który nie posiada micro dimming i gorszą matryce (przynajmniej na papierku) cena na ES6570 bardzo dobra.

Jednak jeśli zakup gotówkowy nie na raty 0% warto chyba dołożyć 300 zł i wziąć model ES6800 z przyszłościowym dwurdzeniowym procesorem. Zależy jak z budżetem. Samsung zachwyca funkcjonalnością i treściami Smart TV jeśli zamierzasz z tego korzystać (ja tak, dla mnie to centrum multimedialne). Jeśli nie to jest ważne poza wiadomą rzeczą jak obraz możesz popatrzeć na inne marki.

Gdybym nie patrzył na multimedialność brałbym Panasonica ET5 z pasywnym 3D (ogólnie z multimedialnością w Panasonicu i tak jest całkiem nieźle względem innych marek jedynie Samsung w tej kwestii wyprzedza wszystkich mocno)

Mój wybór był świadomy, mam egzemplarz na matrycy Samsunga bez cloudingu i jestem zadowolony.

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Pierwszy "dobry" samsung to tak naprawdę ES6800 :) Poprzednie niestety wymiękają, zwłaszcza przy kolorach czerwonym i czarnym.

Co do ledów Panasonica - nie jestem jakoś nimi też zachwycony. Chyba zbyt krótko je robią i zbyt dużo od LG kopiują :p

Nie zainteresowałeś się może sonym HX720? Lub Toshibą UL863?

Do góry