TV LED 75" do 10tys zł

Raballach

New member
Dzień dobry wszystkim.

Jako że mój stary telewizor (Sharp Aquos LC-60LE652) chyba powoli ma dość (białe jasne plamy), szukam czegoś nowego.
Wybór wstępnie padł na SONY 75X90K. Byłem w sklepie, widziałem podoba mi się i już miałem brać ale myślę, zaczekam, poczytam.
Czytam i wyszło że ma strefy wygaszania, a że ja nic innego nie oglądam poza filmami i serialami z NAPISAMI na Netflixie, HBO, prime to teraz się zastanawiam, czy jak mi wywali poświatę wokół napisów czy nie będzie mnie to denerwowało troszku. W sklepie nic nie widać bo za jasno.
No i tu pytanie, czy ten model, czy może jednak iść w coś innego? Może model niżej 85K, też będzie ok? Lub coś innego, innej firmy?
Tak jak pisałem, u mnie grają tylko serwisy streamingowe, nic więcej. Zależy mi na jakości obrazu, do dźwięku mam osobny sprzęt.
Dziękuję za jakieś sugestie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Za nie wielką dopłatą masz Oleda i wówczas nie musisz iść na żaden kompromis.
Jeśli brak kasy to chociaż mini ledy
  • 75C935
  • 75C835
  • 75PML9636
  • LG 75QNed 913
  • Samsung 75QN85

Raballach

New member
Dzięki za propozycje. Widzę że jest jakiś problem z dostępnością tych TCL, a wydaje się że to całkiem spoko tv...
Spędziłem dzisiaj chyba 2 godziny w jednym z marketów z elektroniką. Nie wiem czy to tylko takie odczucia ale miałem wrażenie że taki X85J dawał lepszy obraz niż X90K. Coś się zmieniło na niekorzyść w matrycach od zeszłego roku?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Są dostępne w dobrych sklepach.
TCLe te dwa to najlepsze w Europie modele w klasie cena do jakości.
Dziwne że szanujące się sieci nie mają tego na półce.
Zapraszam na pokaz.
Sony są ok - ale to nie ta klasa i nie ta liga co mini ledy TCLa.

Chcesz dobrowolnie zejść niżej z jakością ?
Sony też masz dla niebieskich w specjalnej ofercie i to dodatkowo z pakietem gratisów.

luck76

Well-known member
Są dostępne w dobrych sklepach.
TCLe te dwa to najlepsze w Europie modele w klasie cena do jakości.
Dziwne że szanujące się sieci nie mają tego na półce.
Zapraszam na pokaz.
Sony są ok - ale to nie ta klasa i nie ta liga co mini ledy TCLa.

Chcesz dobrowolnie zejść niżej z jakością ?
Sony też masz dla niebieskich w specjalnej ofercie i to dodatkowo z pakietem gratisów.
To fakt, gdyby nie te problemy z softem, TCL byłyby Ok, natomiast z w/w Philips wygląda najzacniej. Samsungi z najwyższej półki po roku zaczynają śmierdzieć (grzeją się strasznie), co potwierdzają sprzedawcy w marketach, w których wiszą.

Raballach

New member
Poczytałem dość sporo i naprawdę brałbym tego TCL, bo widzę po opiniach, że matryca pierwsza klasa. Natomiast zniechęcają mnie właśnie niedoróbki w sofcie. Trochę to słabe gdy widzi się że tłumaczenie przepuszczono przez translator...
Sony to cena nieadekwatna do możliwości, powinny być trochę tańsze.
Coraz bardziej skłaniam się do Philipsa, niestety nie mam go nigdzie pomacać. Wymiotło wszystkie. Coś wiadomo o dostawach?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Popytaj tych co mają już kilka tygodni.
Z tego co ich pytam - są bardzo zadowoleni.
Masz ich wszystkich na forum.

Ważne żeby sprawdzić dobrze przed dostawą .
I Philips i TCL są dostępne od ręki.
Właśnie dziś dojechały jeszcze .
Zapraszam.

Do góry