Tv led 46cali ,max. 4 tysięcy

lechol

New member
Witam,

Z racji tego że się przeprowadzam,potrzebuję porady jaki tv zakupić.Tv ma służyć głównie do oglądania filmów hd oraz do grania na Ps3.Generalnie marka nie jest ważna,aczkolwiek moja kobieta posiada dysk przenośny samsunga,oraz ja posiadam Galaxy s2,więc nie wiem czy się tym kierować i wybierać kolejny produkt tego producenta czy też nie :)
Pokój mam średnio nasłoneczniony. Tv będzie stał na komodzie.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 3mx5m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3metry
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2,max 4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? słońce świeci od strony południowej
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 8 letni ogromny klamocik grundiga
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? wi-fi ,obsługa filmów z napisami,ciekawy design(wąska ramka)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? kablówka z dekoderem hd
10.Jakie urządzenia ? dysk zewnętrzny ,ps3 ,galaxy s2
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? do 5h (latem)
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie mam zdania
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy,przyrodnicze,informacyjne
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? jak najbardziej jeśli będzie to w miarę chodzić ;)
15.Czy zamierzasz grać w gry - raczej nie,aczkolwiek byłoby mile widziane
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? 46'
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ?brzydki wygląd
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? pół na pół
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4 tysiące
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? obojętnie byle je miał

Z góry dziękuję za propozycję

jarjar82

New member

.... :) chodzi o to czy światło słoneczne pada z prawej/lewej, z tyłu czy na matryce TV

..... tzn masz zamiar kupić jakąś konsole, czy tv ma posiadać gry ?? :D

lechol

New member

.... :) chodzi o to czy światło słoneczne pada z prawej/lewej, z tyłu czy na matryce TV
Słońce świeci z prawej strony telewizora :)

..... tzn masz zamiar kupić jakąś konsole, czy tv ma posiadać gry ?? :D

Tak zamierzam - posiadam konsolę PS3,chodziło o to że tv mógłby posiadać gry,natomiast nie jest to konieczność;)

jarjar82

New member
lechol skoro to pd strona i Słońce świeci na bok tv, to rozważ TV z matową matrycą lub przynajmniej z dobrym filtrem anty-refleksyjnym inaczej będziesz oglądał siebie a nie telewizje ;)

lechol

New member
lechol skoro to pd strona i Słońce świeci na bok tv, to rozważ TV z matową matrycą lub przynajmniej z dobrym filtrem anty-refleksyjnym inaczej będziesz oglądał siebie a nie telewizje ;)

Dla mnie to obojętnie czy będzie miał matową;)To podaj jakiś ciekawy model ,żebym mógł z czegoś wybierać :p ponieważ jestem zielony w tym temacie.

Pozdrawiam

lechol

New member
Czytam ten temat o Philips 40 PFL5507K/12 i ludzie piszą o czymś takim ,że
TV odtwarza filmy full hd mkv bdb ,ale nie czyta polskich znaków oraz kodeku DTS wiec albo ręcznie sie konwertuje dzwiek do aac albo kupuje sie odtwarzacz bluray

Tzn, że mając film mkv 1080p z DTS na dysku przenośnym, to nie odtworzy mi dźwięku?Jeśli tak to ten Tv odpada :( Proszę o odpowiedź.

paeru

New member
Bez reklam
Nie odtworzy. DTS to jedynie Samsung i bodajże Panasonic (co do LG nie jestem pewien, ale na 70% też nie).

Poza tym z tymi MKV full hd to bym uważał, bo Philips nigdy sobie nie radził i nadal ma z tym problem.

lechol

New member
Nie odtworzy. DTS to jedynie Samsung i bodajże Panasonic (co do LG nie jestem pewien, ale na 70% też nie).

Poza tym z tymi MKV full hd to bym uważał, bo Philips nigdy sobie nie radził i nadal ma z tym problem.

Dzięki za odpowiedź.Kolega kiki zapodał linka do również do interesującego panasonica,który podpasował by mi do PS3 Panasonic TX-L47ET5E test otwarty. Cokolwiek robimy, robimy z pasją !

natomiast jest tam taka informacja
Audio
MP3 - stały bitrate 160 kbps, zmienna 188 kbps i 320 kbps a .......................................tak
OGG, APE, FLAC - kilka plików............................................ .............................. tylko Flac WAVE, stereo i wielokanałowe..................................... .......................................... nie DTS i DD 5.1 AC-3 .................................................. ............................................ tak
DTS HD i Dolby True HD.................................................. .......... nie (tylko stratne wersje)
Jest "nie DTS" tzn. że też nie odtworzy pliku mkv 1080p z dts?Możecie podpowiedzieć czy tak jest z większością modeli telewizorów?Czy to akurat w tych modelach?

Do góry