Jeżeli dysk masz na przedłużaczu USB to kup porządny kabel. Polecam przedłużkę USB firmy Hama.
Ja też kupiłem w Media Markt...a tam mają właśnie Hamy (bez opakowań).
Ostatnia edycja:
Jeżeli dysk masz na przedłużaczu USB to kup porządny kabel. Polecam przedłużkę USB firmy Hama.
Witam Wszystkich!
O jakiegoś czasu (niedługo) jestem posiadaczem S UE40D7000 - jest to mój pierwszy post. Posiadam też SGS GALAXY II. Wczoraj kręciłem nim filmy. Dzisiaj zabieram się do oglądania na swoim D7000 poprzez AllShare (telefon połączony bezpośrednio po WiFi z D7000 z ominięciem routera), telefon łączy się z TV po czym wyskakuje mi komunikat "nieobsługiwany kodek wideo". Film jest nagrany przez SGS II w formacie 3gpp. O co chodzi? czemu ich nie czyta? firmware w TV 1021 czyli najnowsze!! Nie wiem co jest nie tak???
Bardzo prosto!!! D7000 ma wbudowane wifiA jak można się połączyć bezpośrednio przez wifi z tv, z ominięciem routera? Przecież najpierw trzeba podłączyć się do sieci, czyli z routerem, a dopiero potem z tv. Sorki ale chyba mam dzisiaj jakieś zaćmienie umysłu, bo nie zrozumiałem![]()
Ma gostek rację . Aby połączyć się po wifi z TV wcale nie musisz się łączyć z routerem.A jak można się połączyć bezpośrednio przez wifi z tv, z ominięciem routera? Przecież najpierw trzeba podłączyć się do sieci, czyli z routerem, a dopiero potem z tv. Sorki ale chyba mam dzisiaj jakieś zaćmienie umysłu, bo nie zrozumiałem![]()
Ma gostek rację . Aby połączyć się po wifi z TV wcale nie musisz się łączyć z routerem.
Jak wejdziesz w menu / sieć i właczysz SWL Samsung wireless link to TV postawi swoją sieć oddzielną i możesz się z nim połączyc przez wifi . Zobaczysz go jako oddzielną sieć .
Dziwna sprawa z tym nieczytaniem filmów z SGS II
Ja mam Samsung Galaxy S (jedynkę) i u mnie wszyściutkie filmy czyta bez problemu czy to łączę sie przez router czy przez wifi tv bezpośrednio. Aha filmy mi nagrywa w .mp4 a nie w .3gp
Skifta nie pomogłaMam Samsung Galaxy S2, odtwarza mi filmy bez problemu. Może używasz tego szajsungowego Allshare? Spróbuj zainstalować na telefonie program Skifta.
Minusem jest brak odtwarzania napisów przez Skiftę. Nie mogę znaleźć programu, który by odtwarzał również napisy. Allshare je odtwarza, ale obsługuje wąską gamę kodeków.
Edycja filmu i próba jego wyświetlenia na D7000 zakończona niepowowdzeniem(((( oczywiście połączenie bezpośrednie po wifi. Przez router też nic nie daje
((( A mialo być tak pięknie................