TV jako monitor do PC

nicotin

New member
Witam,
Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś w miarę taniego 32 calowego LCD do kompa.
W oko wpadł mi Sharp LC-32FB510 jednak nie posiada on DVi tylko HDMI, trybu PC pewnie też nie i nie wiem czy nie będą z tego tytułu występowały jakieś problemy. Może ktoś miał styczność z tym sprzętem i może mi cokolwiek o nim powiedzieć. Jeśli ten sprzęt odpada biorę również pod uwagę dopłatę do jakiegoś najniższego modelu Sony Bravia bądź LG. Prosiłbym o porady. Kwota jaką planuje wydać to ok 1600zł.

bre3no

Member
Podobny dylemat miałem jakiś czas temu i wybrałem właśnie FB510.
Początkowo nie byłem do końca zadowolony, brak trybu PC ale po kilkudniowych walkach z ustawieniami wszystko wygląda rewelacyjnie.
Ja ze swojej strony polecam Sharpa

nicotin

New member
mógłbyś napisać jakie konkretnie miałeś z nim problemy po podłączeniu do PC i jak je rozwiązałeś? Sprzętu będę używał głównie jako monitora i nie wiem czy brać Sharpa czy Sony KDL-32EX402. Mało osób używa te tv jako monitory a większość poleca Samsungi(podobno świetny tryb PC) i LG.

bre3no

Member
Głównym problemem była słaba jakość czcionek, rozwiązaniem okazało się ustawienie ostrości na minimum (~10) pozostałe parametry mam ustawione na około 50, a dokładną regulację przeprowadziłem w ustawieniach karty graficznej.
Obecnie jakość obrazu jest rewelacyjna, testowałem kilka gier i wszystko śmiga jak należy

Do góry