tv i audio Sony

witostu

New member
Dzień dobry.
Mam zamiar kupić Sony Bravia7 85 cali i wypatrzyłem na SonyCentre.pl za 12599 z cashback 1000 do tego soundbar Bravia Theatre Bar 8 za 3299 plus suba SA-SW5 z rabatem za 1000 plus dwa tylne głośniki SA-RS5 z rabatem za 1500. Raczej co do telewizora to za 11599 lepszego nie kupię, ale czy audio łącznie wydane 5800 to jest dobry wybór?
Proszę o konkretne porady, sugestię czy opinię, że jest to wszystko ok.
Z góry dziękuję bardzo

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Dzień dobry.
Mam zamiar kupić Sony Bravia7 85 cali i wypatrzyłem na SonyCentre.pl za 12599 z cashback 1000 do tego soundbar Bravia Theatre Bar 8 za 3299 plus suba SA-SW5 z rabatem za 1000 plus dwa tylne głośniki SA-RS5 z rabatem za 1500. Raczej co do telewizora to za 11599 lepszego nie kupię, ale czy audio łącznie wydane 5800 to jest dobry wybór?
Proszę o konkretne porady, sugestię czy opinię, że jest to wszystko ok.
Z góry dziękuję bardzo
Na pewno w takim zestawie tv będzie mógł grać jako głośnik centralny. Nie wiem jak z soundbarami innych firm.

witostu

New member
A to że tv będzie grać jako głośnik centralny to źle czy dobrze?
W sumie to dobrałem głośniki tylne bo opisuję technologię 360 Spatial Sound Mapping, mam świadomość że tu dźwięk i cała otoczka surroundów że jak w kinie to sztucznie robiony dźwięk i do prawdziwego audio to należy dołożyć pewnie kilka tysięcy złoty

witostu

New member
W tej cenie dostaniesz już soundbar Harman Citation.
A tv masz w jeszcze lepszych cenach plus cashback.
Przeglądałem wszystkie sklepy z Ceneo i ja nic lepszego nie znalazłem. Expert, x-kom, rtv-agd i solpol = zwrot 1000 za recenzje, Prestige i rtvmax kalibracja i montaż, Markt 50 zł za apke i 126 zł za punkty :) Zostaje droższy o tysiaka studio hi-fi cena do uzgodnienia no i Sony.
Co do soundbara (ja poszedłem po całości w Sony i tyle na czym się znam :)) Harman Citation to jakiś konkretny model? I co w nim lepsze?

witostu

New member
Tak jak pisałem, wybrałem Sony TV to resztę też wybierałem z Sony, zwłaszcza, że na SonyCentre.pl mam zysk z głośników 3800 złoty. Pomyślałem, że cały zestaw soundbara za prawie 10.000 zł to dość dobry sprzęt, ale z drugiej strony dają takie rabaty bo sprzęt słaby i się nie sprzedaje :) :) :)
Zwróciłem też uwagę na Samsunga HW-Q990D a sąsiad u szwagra słuchał i oglądał tv z głośnikami audio pro a48.
Nie wiem czy Samsung i Sony to dobre połączenie?
Jutro wpadam na Katowice do Sony i kilku innych sklepów - obsłucham i popytam - coś wybrać muszę.

Do góry