TV HD w polskiej TK Multimedia

kubus76k

New member
VoD i interakcje są. Możliwe, że są to dwa różne oprogramowania.

Edit: Przeglądając wideo przewodniki ze strony INEA Telewizja, Internet, Telefon, VOD Dekodery widać, że szata graficzna interfejsu jest inna. Btw ładniejsza i czytelniejsza. ;) Taka ciekawostka wg tych filmików w Inea przycisk klapsa filmowego na pilocie przenosi do nagranych filmów, a u nas jest nieaktywny. :D

kubus76k, to tak samo jest z nowymi kanałami. Popisałeś umowę na wybrane kanały, czyli rozumiem, że MM nie powinna starać się o poszerzanie oferty dodając nowe kanały? Nie narzekasz, że MM nie dodała TVP Sport HD?
I tu dochodzimy do tego, że s/w jak i rozwiązania są kompletnie inne. To jest BOX jednokierunkowy z CONAXem na pokładzie.
Hmm jeśli chodzi o kanały jak i ten nieszczesny TVP Sport HD (dużo ludzi o nim trąbi) to oferta/usługa jest czymś innym niż wypożyczony sprzęt. Za ofertę płacę, a za sprzęt nie zapłaciłem, jeśli chodzi o TVP Sport HD (napewno będzie już niedługo w ofercie) wogóle mnie nie interesuje, wolę pooglądać coś np. na Discovery niż patrzeć jak panowie w krótkich spodenkach biegaja za piłką (oczywiście o gustach się nie dyskutuje) ;)

Wolfram

New member
TVP Sport HD to tylko przykład. A za sprzęt płacimy: "Opłata Abonamentowa za dostęp do Usługi z wykorzystaniem dekodera Digital TV HD - 10 zł miesięcznie" za PVR 20 zł + jednorazowa opłata za aktywację. Cena za wypożyczony sprzęt jest zawsze wliczona, nie ma nic za darmo.

Ostatnia edycja:

kubus76k

New member
TVP Sport HD to tylko przykład. A za sprzęt płacimy: "Opłata Abonamentowa za dostęp do Usługi z wykorzystaniem dekodera Digital TV HD - 10 zł miesięcznie" za PVR 20 zł + jednorazowa opłata za aktywację. Cena za wypożyczony sprzęt jest zawsze wliczona, nie ma nic za darmo.
Jasne, że opłaty za wypożyczenie są. Ja cały czas mam na myśli kupno sprzętu na własność...

Bucek

Banned
Masz zatem złe ustawienia w routerze. Postaraj się wybrać kanał, którego nikt w pobliżu nie używa. Jeśli to nie pomoże to pokombinuj z ustawieniem routera (poziom, pion, zachód, południe) lub karty sieciowej jeśli to gwizdek USB. Gdy i to zawiedzie to pożycz od kogoś router innej marki bo nawet tu zdarza się, że (jak np TPlink + Vectra) sprzęty źle się dogadują.
Podsumowując, net 12Mb musi śmigać, więc jeśli masz jakieś kłopoty to przy 30 też będziesz je miał. Gdy podłączysz net bezpośrednio kablem wszelkie niedoskonałości miną.

jakie problemy TPlink + Vectra?

wlasnie kupilem TPlinka do Vectry i mam sie spodziewac problemów jak to podlacze?

Bucek

Banned
Zapomniałem wcześniej napisać, że ruszyła usługa monitoringu mieszkania przez kamerki IP. Jeśli macie net 30Mb lub wyższy to przez pierwszy rok gratis, potem 5 zł/m-c i po okresie zobowiązania (18 m-cy) kamerka przechodzi na własność a koszt usługi to 6 zł. Przy necie 12 Mb (minimalny dla tej usługi) od początku (na stałe) opłata 10 zł.

i nikt z obslugi technicznej nie podejrzy jak bede bzykal zone swoja albo kolegi? :p

kubus76k

New member
jakie problemy TPlink + Vectra?

wlasnie kupilem TPlinka do Vectry i mam sie spodziewac problemów jak to podlacze?
Ja posiadam tplink wr842nd połączony z MMP i od czasu zmiany modemu (wyższe transfery DOCSIS 3.0) mam z nim problemy. Co jakiś czas zawiesza się, lub przestaję widzieć WiFi. Po reboocie wszystko wraca do normy. Ma ktoś podobne problemy ? Jest jakieś rozwiązanie ?

Ostatnia edycja:

brodacz

Active member
Bez reklam
Ja posiadam tplink wr842nd połączony z MMP i od czasu zmiany modemu (wyższe transfery DOCSIS 3.0) mam z nim problemy. Co jakiś czas zawiesza się, lub przestaję widzieć WiFi. Po reboocie wszystko wraca do normy. Ma ktoś podobne problemy ? Jest jakieś rozwiązanie ?

Miałem dokładnie to samo 5-7x dziennie "brak netu" przez ok 2 min. Zazwyczaj zaskakiwał sam ale czasem musiałem resetować. Po oddaniu go (model740) do UPC działał dobrze. Zamontowane w jego miejsce Netgeary, sitecom czy d-linki nie sprawiały problemu.

kubus76k

New member
Miałem dokładnie to samo 5-7x dziennie "brak netu" przez ok 2 min. Zazwyczaj zaskakiwał sam ale czasem musiałem resetować. Po oddaniu go (model740) do UPC działał dobrze. Zamontowane w jego miejsce Netgeary, sitecom czy d-linki nie sprawiały problemu.
To co zmiana routera ? Ten mi pasuje ma wszystkie funkcje których potrzebuję :(

Wolfram

New member
Jasne, że opłaty za wypożyczenie są. Ja cały czas mam na myśli kupno sprzętu na własność...

Tyle kasy co się wpakowało za to 'wypożyczanie', że dekoder już dawno powinien być mój. :grin: Tym bardziej, że MM daje używane. A tak w ogóle po ile te dekodery teraz stoją 200-300 zł?

Ja również korzystam z TP-Linka WR841N, ale nie mam z nim żadnych problemów.

kubus76k

New member
Tyle kasy co się wpakowało za to 'wypożyczanie', że dekoder już dawno powinien być mój. :grin: Tym bardziej, że MM daje używane. A tak w ogóle po ile te dekodery teraz stoją 200-300 zł?

Ja również korzystam z TP-Linka WR841N, ale nie mam z nim żadnych problemów.
Cholera to mój TP-Link jest jakiś zwalony :(

Bucek

Banned
moze manipuluja jakos wynikami albo moze tez sie niektorym taryfa nocna (jesli ja maja) nie wylaczac ....

mnie sie keidys taryfa nocna przez pol roku nie wylaczala i mialem za free 2x Down i UP ... zamiast 24/3 mialem 48/6 ... ale sie "chu..." połapali :p

laaval

New member
Ja mam 60 Mbit i do tego 6 Mbit uploadu (czasem nawet więcej). Potwierdza to zarówno speedtest jak i ten tester mm. Wczoraj nawet miałem wg tych testów coś koło 10-11 w uploadzie :)

xolzok

New member
Bez reklam
To sprawdź sobie po FTP do serwera MM. Zobaczysz że masz 3 Mbps. Te testy bzdury pokazują.
Też kiedyś przez chwilę się cieszyłem (w testach miałem nawet ponad 20 Mbps uploadu )

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

laaval

New member
Szczerze mówiąc? Nie chce mi się. Mi osobiście wysoki upload poza kilkoma przypadkami jakoś do szczęścia potrzebny nie jest.

A swoją drogą niedawno przesyłałem fotki do labu i szło z prędkością coś koło 700-800 kB/s a to z pewnością więcej niż 3 Mb/s...

Kenaz

New member
Od kilku tygodni też mam zawyzony upload w testach. MM chyba podwyzszylo widełki, ale łacznosc upload i tak odbywa si ena dwóch kanałach wiec jest to szybkość pozorna... Wysylajac plik na jakis serwer zaczyna co prawda od wyzszych predksoci ale schodzi do ok 3 Mbit... Rzecz jasna router pokazyje faktyczna predkosc od samego poczatku. A było dobrze, tzn be zprzeklamania w testach...

Bartek_PLRZ

New member
Z tum uploadem jest różnie. Bo nie raz mam tak, że oscyluje w granicach do 4 Mbit. A często zdarza się, że około 10 Mbit, tak jak teraz kiedy pomiar wykonywałem na test.mm.pl - co ciekawe opiera się to na speedtest.net
Jednak nigdy, odkąd posiadam 60 Mb/s nie uzyskałem takiej prędkości - tak waha się w granicach 59,5 ;) Pozdrawiam

Do góry