TV HD w polskiej TK Multimedia

N

neox

Guest
akofreda napisał:
Jakość kanałów z DTV Multimedii dla mnie i żony nna telewizorze CRT Thomsona 33" jednal lepszy od kablówki. Dodatkowo zaletą tego tunera jest możliwość wysterowania rzutnika. Polecam!!!
No na CRT kanaly wygladaja ok, ale jak podlaczy sie przez HDMI do TV LCD to kanaly SD jednak raza, jeden kanal robi OGROMNE wrazenie i kazdy wie o jakim pisze, dlatego dla mnie mogliby wywalic wszystkie kanaly procz NG HD i dawac w DTV tylko kanaly w HD :D Mimo ze byloby ich kilka to jednak HD8) - jest na czym oko zawiesic.

xolzok

New member
Bez reklam
Jakość

Nierzadko i na CRT kanały nie wyglądaję super. Występuje czasami spadek jakości obrazu np. TVN ostatnio nie wyglądają tak dobrze jak jeszcze niedawno. Ostatnio nie występują u mnie braki niektórych kanałów. Jak za taką kwotę to powinni się bardziej postarać. Kiedy wreszcie przeniosą Komfort do DTV ?!

Debuger

New member
xolzok napisał:
Kiedy wreszcie przeniosą Komfort do DTV ?!
Nie rozumiem dlaczego tak Ci na tym zależy?

W tym momencie zgodzę się z neox-em że lepszym wyjściem byłoby skupienie w DTV kilku kanałów HD w tym oczywiście sport, plus może paczkę TVN i MTV. Na pewno byłoby to jakościowo lepsze niż "rozdymanie" oferty weeding.tv lub kuchnią itp. co jest dla mnie w sumie nie do końca zrozumiałe.:confused:

xolzok

New member
Bez reklam
Dtv

W TVK Toya masz cały analog (86 kanałów) w cyfrze za jedyne 9,90zł dopłaty.

Chcąc mieć wszystkie kanały w cyfrowej jakości mam wg. Ciebie zapłacić podwójny abonament plus ewentualne pakiety dodatkowe? :eek:

masloww

New member
Bez reklam
Chciałem zostać abonentem tv cyfrowej w Multimedii, ale nie odpowiada mi zdzerstwo jakim się oni posługują.
W innych tv kablowych można przejść na nadawanie wyłącznie cyfrowe za niewielką dopłatą ok. 5zł, tak jest np. w TVK Vectra i wymienionej przez XOLZOK-a TVK Toya.
Dzwoniłem na infolinię Multimedii i uprzejmy Pan poinformował mnie że nie przewidują w tej chwili takiej możliwości. DTV jest dostepna tylko za dodatkową opłatą.
MM jest na GPW i muszą się wykazywać coraz lepszymi wynikami stąd ta pazerność. Mam nadzieję że TP i Dialog szybko rozwiną zwoje usługi w DTV a Multimedia zostanie ukrana za zdzierstwo odpływem klientów.

Ostatnia edycja:

xolzok

New member
Bez reklam
Dtv

O to właśnie mi chodziło. Niech załączą Komfort do cyfry i zrobią oddzielny abonament bez analogowej. Zapłacę trochę więcej za cyfrową jakość i ewentualnie dokupię dodatowe pakiety np. film. Dzięki temu nie będę zmuszony do skakania po pilotach i jeszcze dostosowywania poziomu głośności między cichym DTV a głośniejszym Komfortem.
Dla osób, które mają np. dwa telewizory może zostać opcja analog + cyfra.

PS. Dostałem właśnie rachunek z reklamą nowych kanałów. Szkoda, że nie napisali czy dotyczy ona jedynie DTV (bo HD w analogu to chyba nie dadzą ;)).

N

neox

Guest
xolzok napisał:
PS. Dostałem właśnie rachunek z reklamą nowych kanałów. Szkoda, że nie napisali czy dotyczy ona jedynie DTV (bo HD w analogu to chyba nie dadzą ;)).

Napisali, napisali: Dostep do nowych kanalow filmowych mozliwy jest w ramach Cyfrowej Telewizji Kablowej wysokiej rozdzielczosci HD:cool:

Debuger

New member
TVP Sport ? ... bez komentarza

Czy oni postradali zmysły ? W ofercie standardowej SD zamiast Eurosport-u ma być TVP Sport...... Pozostawię to bez komentarza.

Wykonałem przed chwilą telefon do Multimedii w sprawie ich nowych pakietów i oto garść informacji jakie uzyskałem:

- Będą 2 pakiety: Cyfrowy Film i Non Stop Kino.

W tym pierwszym znajdzie się 5 kanałów o których już była mowa, czyli: Universal, Sci Fi Channel, AXN Crime i SF oraz Zone Romantica za około 15 zł brutto ( konsultanci nie otrzymali oficjalnej informacji z centrali ).

Drugi pakiet, czyli Non Stop Kino ma wejść na "dniach" i w jego skład wejdą Non Stop Kino oraz Non Stop Kino HD za 15 zł brutto ( to już informacja oficjalna ).

Cena za ten drugi jak w "n" czyli w normie. Pozostaje tylko kwestia formy promocji. Na ten temat nic nie byłem w stanie się dowiedzieć.

radarinio

New member
Eurosport

Właśnie tego najbardziej się obawiam. Najważniejszy program sportowy Eurosport chcą zamienić jakimś TVP Sport. Oni chyba oszaleli. Powinni dodać jeszcze Eurosport 2. Jeżeli nie będzie programu Eurosport kończę z Multimedią. Dla mnie maniaka sportu ten program musi być.

przemas45

New member
Debuger napisał:
Drugi pakiet, czyli Non Stop Kino ma wejść na "dniach" i w jego skład wejdą Non Stop Kino oraz Non Stop Kino HD za 15 zł brutto ( to już informacja oficjalna ).

W "n" za 15zł masz:
Non Stop Kino,
Non Stop Kino HD
i FilmBox,
a w ofercie DTV nie ma nic na temat kanału FilmBox

korniewicz

New member
Dru napisał:
ciekawe wg Was te dwa promocyjne kanały Universal`a?
Moim zdaniem jak najbardziej tak.

Universal Channel to min. Brootherhood (bardzo ciekawey serial),
Cane (w Polsce reklamowany jako rodzina Durque, opowiada historie rodziny zajmującej się produkcją rumu - też serial),
Rodzina Soprana od 1 odcinka leci, to już w ogóle super.
Dexter - moim skromnym zdniem najlepszy serial 2007 r (obecnie leci 1 sezon), tak świetnego, interesesującego, zabawnego głównego bohatera dawno nie widziałem.
Zdarzają się także filmy pełnometrażowe. Ostatnio np. można było obejrzec Szczęki. Moim zdaniem kanał ma potencjał bo wiele świetnych filmów Universal wyprodukował w swojej historii.

Co do Sci-fi to..... Albo się ten gatunek kocha albo nienawidzi. Firefly, Batllestar Gallactica, czy Futurama

Ostatnia edycja:

xolzok

New member
Bez reklam
Pakiety w DTV

No to się już niezły koszt robi : 54,99 + 19,00 + 15,00 + 15,00 = 103,99

Czy nie lepiej wybrać inną ofertę cyfrową?

radarinio

New member
dźwięk NGHD

Witam
Mam podłączony dźwięk z DTV przez kabel optyczny do AV Onkyo 505 a obraz przez component do TV i w momencie jak mam ustawione na DD przy kanale NGHD, dźwięk na tym kanale przerywa. Wcześniej tego nie mialem jak miałem podłączenie bezpośrednio dekoder z telewizorem tylko kablem hdmi. Dopiero jak podłączyłem Onkyo 505 zaczęlo coś się takiego dziać. Nie wiecie co jest przyczyną i czy jest możliwość zreperowania go w jakiś sposób?
Dziękuję za odpowiedź.

Do góry