TV głównie do PS3 do 3500zł

Houdini_dmn

New member
Witam wszystkich,
szukałem, szukałem, przeglądałem testy a mętlik coraz większy, dlatego stwierdziłem iż czas założyć swój temat.

1. Odległość od ekranu? ok.2m
2. Jak słońce świeci w pokoju? Okno z lewej strony od zachodniego południa
3. Jak duży jest pokój? 3x5
4. Preferowana technologia: LED/LCD
5. Jaki masz obecnie telewizor? stary kineskopowy 21 calowiec
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Filmy, seriale, sport
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: dzień i wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? Bez światła
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa? matowa
11. Preferowana wielkość telewizora? 42 i wzwyż z naciskiem na wzwyż
12. Preferowana marka? brak
13. Czego nie lubisz w telewizorach? lustra, także ogromny nacisk na mat bądź porządną powłokę antyrefleksyjną
14. Jakie urządzenia będą podłączone? PS3, HK AVR 255, netbook
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 80% PS3(gra+film BD), 10% PC, 10% TV
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? wprost
17. Czy ważne jest wifi ? przydało by się
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? niekoniecznie
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora ? jeśli będzie to będę happy
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami ? tak
22. Ma mieć 3D? nie jest to priorytet ale jeśli tak to tylko i wyłącznie pasywne
23. Ma mieć slot na karty SD ? nie
24. Ma mieć tuner DVB-T? tak
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI (PS3), USB(pendrive), HDMI(HK)
26. Jaki masz sygnal? kablowy, cyfrowy
27. Ile programów HD? 2
28. Ma stać czy wisieć? wisieć
29. Rozdzielczość: full hd
30. Na czym najbardziej Ci zależy:
-matryca matowa bądź bardzo dobra powłoka antyrefleksyjna
-jak najniższy inputlag(ps3)
-głęboka czerń będzie atutem gdyż lubię w całkowitej ciemności oglądać, aczkolwiek ambilight w serii PFL zrobiło na mnie wrażenie:)

31. Ile osób ogląda: 2
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: bywa że są to 4h a jak się przysiądę do BF3 po sieci to i 14h zleci:)
33. Jaka klasa cenowa ? do 3500zł

Budżet jest raczej nie do naciągnięcia, więc mogą być ciut starsze modele. Zależy mi również na zakupach na raty więc ceny Euro RTV bądź MM (raty 0%) będą najbardziej brane pod uwagę. Zapewne KIKI będzie jednym z pierwszych odpowiadających ale mam nadzieję że nie jedynym, chciałbym poznać opinię użytkowników którzy korzystają z PS3 po sieci. Trochę chaotycznie piszę ale tak już mam niestety:)

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Philips 46" 5507
Toshiba 46" TL933

W sumie najlepszy wybór do PS3. Sam u siebie na tośce czasem gram w coś wymagającego jak najmniejszych opóźnień (fifa 13 multi i stary dobry CS 1.6), i świetnie się sprawdza, zwłaszcza przy odwzorowaniu obrazu z komputera.

Houdini_dmn

New member
Obecnie najbardziej przemawia do mnie 42PFL6007K albo 46PFL5507K. 42 drozsze o 400 zł ale chyba marketing na mnie działa i kuszą mnie bajery. Nie wiem też czy dobrze robię że zamykam się na Philipsa...ale chyba przeraża mnie ogrom wyboru...żeby wybrać i nie żałować.

Houdini_dmn

New member
I jeszcze pytanie: czy inputlag 50 ms pozwala na swobodne granie w fps przez siec? Pytam gdyz jestem fanem serii battlefield 3 i nie wyobrazam sobie braku mozliwosci gry po sieci.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja bym zaczął jednak inaczej.
Jesteś o krok od klasy premium Sharpa czyli 46LE 830 - matowa matryca aktywna. Zbiera znakomite oceny.
http://www.hdtv.com.pl/forum/sharp/65908-sharp-40le830-test-otwarty-pierwszy-test-na-rynku.html
Jeśli bariera nie przekraczalna zostałbym z Philipsem 42PFL 6007
http://www.hdtv.com.pl/forum/philip...ilips-czyli-nowa-jakosc-w-klasie-premium.html
Panasonic 47 ET 5
http://www.hdtv.com.pl/forum/panaso...-otwarty-cokolwiek-robimy-robimy-z-pasja.html
Philips 46PFL 5507
http://www.hdtv.com.pl/forum/philip...est-otwarty-ten-model-powinien-byc-hitem.html

Houdini_dmn

New member
No i niestety temat zawieszam na 2 miesiące...piękna promocja na panasonica -3299 w MM ale okazało się że z racji iż mam umowę do końca roku, kredytu nie dostanę...a mógł stać już na półce...smutno mi:(
ale mimo wszystko dzięki za rady:)
pozdrawiam

Do góry