TV do telewizji i konsoli. Budżet 3000 zł

Rafi66

New member
Dzień dobry, zamierzam kupić wiszący tv do mieszkania. Co ważne w tym poście szerokość nie może przekroczyć 140cm (ściana na to nie pozwala). Budżet ~2500+, max 3000.

Głównie użytkowany będzie do telewizji, seriale w typowej kablowce, ale też netflix, yt bądź ps4 prze zemnie. Najczęściej warto napisać, że będzie wykorzystywany do zwykłych zapychaczy czasu przez mamę - większość czasu seriale/filmy w tvn, tvp czy polsacie w proporcjach 80/20% do mojego korzystanie tv do netflixa czy ps4.

Nie znam się kompletnie, ale z tego co poczytałem trochę to sam kierowałbym się cechami: cena/jakość > cale > jakość obrazu > rozdzielczość > wejścia hdmi/usb > dodatkowa technologia typu smart tv, głośniki i reszta

Dlatego myślałem nad SAMSUNG UE55NU7102, PHILIPS 55PUS6703 - coś innego jak polecicie to proszę napiszcie czym się różnią od tych modeli.

Warto patrzeć na dodatkowe technologie typu Anynet+ Edge LED Dolby Digital Plus DTS UHD Dimming HDR HLG Auto Motion Plus PurColor Contrast Enhancer Multiroom Link HDR 10+ Czy to marketingowy bełkot i każda firma posiada odpowiedniki tych nazw?

I ostatnio pytanie już bardziej życiowe. W jakim okresie szukać promocji - przed świętami, po bożym narodzeniu, black friday czy może w styczniu, marcu? Oraz czy istnieją na prawdę te 'promocje', bo często słyszy się o podnoszeniu cen na święta przez markety tylko po to żeby później dokleić -40% a cena nie rożni się od tej sprzed przykładowo świąt.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Ostatnia edycja:

Rafi66

New member
panasonica 49ex703 2900
PHILIPS 49PUS8303 za 3399
PANASONIC VIERA TX-49EX603E za 2400

z tego co pisze @kiki to PHILIPS tylko teraz pytanie czy dołożenie 1k pln jest warte tego? Nie wiem czy odczuje róznicę jako typowy laik ktory i tak ogląda dla zabicia czasu, czy może jednak warto kupic 49PUS8303 i zachwycając sie jakością matrycy zdejmować szczękę z podłogi?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wybrałbym oczywiście 55":
- Philips 55PUS7303 za 2899 zł
- TCL 55C7006 za 2599 zł
- Hitachi 55HL7000 za 2499 zł
- Toshiba 55U78 za 2750 zł
- Philips 55PUS6262 za 2299 zł
- TCL 55P56046 za 2299 zł
Wszystkie modele z pakietem gratisów.

Rafi66

New member
"Wszystkie modele z pakietem gratisów."
Gdzie można dostac ten pakiet? na pw?

Btw, żadnego samsunga nie wymieniłeś. Rozumiem ze jest jakiś powód? Cos jest z nimi nie tak, jakieś wady fabryczne?

Do góry