TV do sypialni max 43"

mavsheep

New member
Cześć,
jako że ostatnio doradziliście mi świetny tv TCL 55C735 który super się sprawdza w salonie zwracam się z zapytaniem o tv do sypialni. Zależy mi generalnie żeby był możliwie najcieńszy, wielkość raczej 40" możliwe 42-3

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? sypialnia 11m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~2,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1 - 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? jedno okno na bocznej ścianie
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 32" samsung
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? z uwagi na zawężanie drogi przy łóżku żeby był możliwe najcieńszy, internet/wi-fi, , jak najlepsza jakość obrazu,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? striming przez wifi
10.Jakie urządzenia ? brak
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? max 1godzina
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętne
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? netflix, sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - nie
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? raczej max 42"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? -
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem/noc
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 1500-2500
21.Czy telewizor ma mieć 3D - bez

pozdrawiam AS

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To sięgałbym po 43PUS8818 z matrycą 120 Hz - z ambilightem za 1999 zł z pakietem dodatkowo.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
I najważniejsze 43PUS8818 ma jeszcze system Google TV, nowe modele już wykastrowane z dziadowskim systemem Titan, z gorszym procesorem i mniej pamięci. W tym możesz też stworzyć wspólną listę kanałów ulubionych naziemno-satrlitarną, w nowych ha Titan już się nie da.

mavsheep

New member
Dziekuje za odpowiedzi czy system Google TV to jest analogiczny jak w google chromecast ? powiem szczerze ze nie brałem pod uwagę tv z amblilightem, muszę podejść zobaczyć na żywo jak to wygląda - rozważałem jeszcze tańsze opcje, mają one w ogóle sens ?
i jeszcze martwi mnie jak pisałem grubość telewizora- wszystkie poniższe jak i ten philips mają też około 7cm grubości- ale chyba cieńsze to już tylko w wyższej kasie ? samsung frame?

Telewizor LED TCL 43V6B 43 cale 4K UHD - 1099zl
Telewizor 43" XIAOMI A 2025 43" 4K Google TV Smart TV DVB-T2/S2/C - 947zl

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To pojechałeś po bandzie...
Wybrałeś najtańsze modele na rynku.
Oczekuj od nich tyle ile zapłaciłeś i nie da się ich porównać do tego Philipsa z odświeżaniem 120 Hz..

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kiki dobrze Ci radzi z tym Philipsem zwłaszcza że są jeszcze dostępne z Google TV, bo z Titanem już bym nie polecał. Dodatkowo jak kupisz u niego, On Ci sprawdzi matrycę, ustawi, wgra aplikacje jak np. Kodi. A Ambilight zawsze możesz wyłączyć jak się nie spodoba.

Do góry