TV do pokoju z tyłu okno 43-48"

Konrad30DG

New member
Cześć

Obecnie posiadam LG 43" ale strasznie świeci na niebiesko (konfiguracja restarty nic nie pomogły dowiedziałem się że winne może być podświetlenie całego panel).

I nie wiem czy jest sens naprawiać czy nie lepiej kupić nowy TV.

Wstępnie zamówiłem 3 TV do obejrzenia w sklepie:

1. LG OLED48A13LA DVB-T2/HEVC

2. Philips 43PUS8506/12 DVB-T2/HEVC
3. Samsung QLED QE43Q67AAU DVB-T2/HEVC

Telewizor dla osoby starszej preferowana wielkość 43" (OLED LG 48") - tylko telewizja dekoder cyfrowy. Z tyłu TV nie ma ściany tylko okno.

Który polecacie?

Kleofas11

Active member
Bez reklam
Telewizor dla osoby starszej
LG OLED bierzesz pod uwagę ?

Osoby starsze często oglądają kanały informacyjne (wyświetlające statyczny obraz przez dłuższy czas).
Między innymi z tego względu TV OLED są narażone na wypalenia obrazu.
Warunki gwarancji też coś mówią o wyświetlaniu obrazów statycznych.
Producent będzie miał prawo nie uznać ci gwarancji jeśli zgłosisz tego typu usterki.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jakie ma znaczenie, czy za tv jest okno, czy sciana?
No, chyba, że miałeś na myśli okno na przeciwko tv, wówczas tego Oleda sobie odpuśc.
Sam w sobie ten OLED jest świetny (cena/jakosc), ale jak to ma latać na jakiś tvn24 nonstop, to tak jak Kolega wyżej już napisał.

W ogóle teraz, w dobie natłoku informacji ws.Ukrainy u większość lecą programy informacyjne i umówmy się, nie jest to przyjazne środowisko dla właścicieli tej technologii ; )

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jaką kwotę macie przeznaczoną na zakupy ?
Z tych co podałeś ogra wygra zdecydowanie !!
Jak zamówiłeś - to się szybko zdecydujesz.

Konrad30DG

New member
Miałem zamówione wszystkie 3 do sprawdzenia na sklepie. Philips ma Ambilight i ona daje fajny efekt ale z tyłu musi być ściana w oknie to słabo to widzę aby to działało.. Prawdopodobnie będzie to Samsung ale jeszcze nie ten model (OLED za duży i tak jak mówicie tam głównie sport i kanały informacyjne). Mam też alternatywę aby kasy nie wydawać znajomi nie mają co zrobić z TV 42LM620 sprawny używali jakiś czas ale nie działa im z naziemną już i kupili większy. Więc na razie wziąłem od nich i do póki nie padnie będzie ten TV. Dzięki za info. Pozdrawiam

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak nie będzie w tym starym DVB-T2 HEVC dokupi tuner z ok 100 zł i będzie ok
Mają się też bardziej wypasione tunery DVB-T2 HEVC z HbbTV pojawić teraz na przełomie marzec/kwiecień, ale będzie droższy.

A tak przy okazji, Kiki to nie jest Twój tuner do DVB-T2? LOCO? :shock:
Może zamówiłeś kontener w Chinach z własnym logo? dziadowski pilot bez funkcji uczenia się
https://rankingdekoderow.pl/test-dekodera-loco-technology-tierra-k23-t2c/

Ostatnia edycja:
Do góry