TV do PC i konsol - gry, filmy

SimonK

New member
Witam,

Poszukuje TV do PC i konsol - 70% gry, 30% filmy.

Zalezy mi na tym, zeby byl przynajmniej 46 calowy ekran, pracuje na 50 calowej plazmie Samsunga i niestety nic pozniej 46 cali juz mnie nie zadowala.

Wiem, ze nie mam zbyt duzo do wydania na telewizor, ale chcialbym sie dowiedziec jakie mam opcje. Nie spiesze sie, aktualnie przegladam oferty, czekam na promocje - a nuż widelec trafi sie jakas okazja i bede wiedzial ze warto :)

Z gory dziekuje za pomoc

Jakie masz warunki? = nieistotne, pokoj dopasowany DO telewizora
Preferowana wielkość matrycy? = 46" +
Preferowane marki? = ---

Preferowana technologia? = plazma, LCD
HD Ready czy Full HD? = tylko i wylacznie full HD
Jaki sygnał? = HD, SD mnie nie interesuje ale wazne zeby dobrze skalowalo w razie potrzeby
Jaka odległość od ekranu? =
nieistotna
Jakie urządzenia do podłączenia? =
PC, konsole (rozne)
Jaka klasa cenowa? = max 3000zl (od 2.5k+ na raty)
Kiedy najczęściej oglądasz?= wieczór, popołudnie
Jakie masz nasłonecznienie pokoju? = nieistotne, jestem w stanie nawet zamurowac okna

[FONT=&quot]Jaki masz telewizor? = korzystam z monitora 17" i 24" i plasmy 50"
Czego oczekujesz od telewizora? =
[/FONT] a) dobre skalowanie obrazu- w razie slabszej jakosci filmow badz nizszej rozdzielczosci gier (stare konsole)
b) plynnosc - TV glownie do gier i filmow
c) kolory - zywe! nienawidze "szarej czerni"

SimonK

New member
Ciekawa propozycja, nie bralem Sharp'ow pod uwage do tej pory. Szkoda tylko ze to stary model i niestety nie ma gdzie go obejrzec..

Znalazly by sie jakies plazmy pasujace do moich wymagan?

Aha no i telewizory moga byc drozsze, wtedy po prostu bym poczekal na promocje albo az stanieja :)

Ostatnia edycja:

SimonK

New member
Seria X to HD Ready, nie?

Jesli chodzi o plazmy... mam pare faworytow.

Panasonic TX-P46 i P50 S20 - ale ze wzgledu na problemy z czernia (ktore pojawily sie tez w Europie), zdecydowalem sie na Samsunga, a dokladniej na model PS50B551, ze wzgledu na pochlebne opinie.

Jak sie maja TV wybrane przeze mnie do podanego wczesniej Sharpa?

kapsell

New member
Bez reklam
Jesli pod pc i konsole to wybieraj z lcd. Ale dobrych. A zeby to zrobic dozbieraj na spokojnie ok 800 zl i bedziesz mial tv git na kilka lat.

SimonK

New member
Wiem, ze nie mam zbyt duzego obycia w temacie TV, ale...

Bylem ostatnio w paru sklepach poogladac TV. Z LCD podobaly mi sie Sony Bravia EX500 i W5500, pozniej przejrzalem fora i okazalo sie ze sa to jedne z najlepszych LCDkow..

Ile jest w tym prawdy? Czy naprawde sa takie dobre? Jakie TV sa porownywalne (bo seria EX500 i W5500 sa naprawde drogie) ?

SimonK

New member
Odkopuje temat jako ze ze wzgledow osobistych nie kupilem TVka. Ale teraz znowu chce.

Aktualnie sytuacja sie troche zmieniala i na poczatku bedzie to glownie TV do filmow (bluray), tak ze sytuacja odwrotna, 70% filmy 30% gry ;)

Jesli chodzi o fundusze to chcialbym sie zmiescic w 2500 zeby jeszcze uchwyt na sciane dokupic, bo na pewno bedzie TV wisial.

Do góry