TV do pc asortyment mediaexpert.

Wrockowiacze

New member
Witam!
Szukam tv do pc ,karta graficzna GF 9500GT z wyjściem DVI:bober: Głównie internet i filmy,czytałem że przy rozmiaże TV 40-42cale i rozdzielczości FULL HD ,literki ciężko wypatrzeć ale znalazłem coś ze wystarczy zmienić jakąś wartości DPI czy coś w karcie graficznej. Gry : Dead space 1/2 ,Max payne 2 ,Hitman. Za jakiś czas 2-3 miesiące zamierzam kupić sobie PS3.
Szukam telewizorów dostępnych w media expert do 2200-2300zł TO JUŻ MAXYMALNA GRANICA.
Jak narazie doszukałem się toshiby 40tl933 i PHILIPS 42PFL4007H który ma Input lag 0ms ,i 4:4:4:szukaj:
Macie jakieś swoje typy? Funkcja 3D no raczej mi nie potrzebna noszę już jedne okulary :D

Pozdrawiam!

Karpaj

New member
Bez reklam
Toshiba jest w media expert właśnie za 2299 - a ma chyba najlepsza proporcję ceny do jakości. Ja bym się nie zastanawiał - znam wszystkie zalety tego tv i nie wymienił bym go na żaden inny, chyba że full led od philipsa, ale to ponad 2x większy koszt :D

Karpaj

New member
Bez reklam
Też myślałem nad tym modelem jak kupowałem sobie monitor, ale gorzej sobie radził przy połączeniu z laptopa. Najbliższy Toshiby był Sony hx750.

Wrockowiacze

New member
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?20mkw
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? Przeważnie 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Okno na wschód , po południu wiosną i latem pokój dobrze oświetlony naturalnym światłem
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 21cali SEG?
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Nadawal sie do PC
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Telewizja N/PC(DVI)/kiedys PS3
10.Jakie urządzenia ?
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? ok. 5h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Brak preferencji
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Chciałbym mieć taką możliwość
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile 20%
16.Preferencje co do marki ?
17.Preferencje co do wielkości ? Myślę o 40CALACH
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ?nic
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Raczej wieczory
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 1900-2300
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie zależy mi na tym

Karpaj

New member
Bez reklam
HL jest 100hz, nie ma smart tv, brak nagrywania na USB, oraz brak 3d. Więc całkiem sporo różnic, a różnica cenowa - bardzo mała.
Porównując do Philipsa - będzie bardziej smużyć, jest mniej multimedialny, brak 3d.

Wrockowiacze

New member
Dziękuję kiki za odpowiedz.
Ten drugi panas za drogi ja mam budżet do 2300zł.
Dalej mam problem ,ale już jest lepiej bo z ogromnej ilości telewizorów ,w grze pozostaje Tośka 40TL933 i Philips 42pfl 4007H.
Teraz tak różnica w cenie - wsumie żadna
Różnica w input lag - 0ms VS 50ms
Tośka ma 3D i różne filtry grzebieniowe oraz tym podobne ,o ile na 3D mi nie zależy to jak z jakością obrazu ,jak ze skalowaniem obrazu ?
Dźwięk - tu mi obojętnie i tak będe miał podłączony zestaw 2+1.
Czy ten Input Lag rzędu 50ms ,naprawde będzie udręką dla oka przeciętnego użytkownika ? Po nowym roku planuję zakup PS3 ,kolega ma sporą kolekcję gier na BR Battlefield3 ,czy Black Ops.

PS: Bardzo fajny sklep kiki audiovideo.com.pl :)

ryuk

New member
HL jest 100hz, nie ma smart tv, brak nagrywania na USB, oraz brak 3d.

a czy po wgraniu aktualizacji (tak jak w przypadku RL933) będzie można nagrywać na USB?
ja ciągle się rozglądam za jakimiś promocjami a widzę ze w mediaexpercie są te dwa TV (RL i HL)
sharp le730 jest rzadko dostępny a jak jest to około 2200zł (jest jakiś model "podobny" do 730 ale bez 3D?
piszecie, że Panasonic E5E smuży, ET5 za drogi.. podobnie z seria E3
osobiście dla mnie 200zł to już jest duża różnica cenowa dlatego ciągle zwlekam z kupnem telewizora

Karpaj

New member
Bez reklam
HL nie ma żadnej aktualizacji i nie jest planowane żeby można tam było nagrywać na USB.
Sharp LE630 - bez 3D, który jest kopią Philips 5606, ma jego menu, pilot działa ten sam, i te samo smart tv.

Wrockowiacze

New member
Hmm jednak chyba tosia ,nie wiem jakoś tak do mnie przemawia ten telewizor ,i tak pewnie lepszy wybór niż miałbym słuchać kołków z obsługi ,którzy powtarzają to co pisze na karteczkach z parametrami.

Do góry