TV do ogólnego użytku.

r2d2007

New member
Witam
Stety niestety staję przed wyborem telewizora do innego pomieszczenia, więc nie zawiedziony poprzednim razem zwracam się do Was po raz kolejny po pomoc :)

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 3,5x4,5 m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Pod kątem, ale nie bardzo dużym.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Okna są po drugiej stronie pokoju, do oglądania zasłaniane roletami - nie jest to wielki problem.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 40 cali - wydaje się za mały, obraz nie jest taki jak trzeba
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Nie dużą ramę, ale ważne żeby nie była bardzo jasna (w jednym modelu Samsunga jest taka cienka, ale bardzo błyszcząca). Stonowana, byle dość cienka.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? n-ka (sporo kanałów HD), laptop z filmami, DVD,
10.Jakie urządzenia ? laptop
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5-7
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? może być półmat, najlepiej nie błyszcząca.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy różnego rodzaju (pod to proszę dobrać matrycę),
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16.Preferencje co do marki ? Tutaj mam pytanie - miałem okazję przekonać się o jakości telewizorów Sony, czy obecnie są one warte swojej ceny? Preferencji jako tako nie mam, poza tym czy warto ewentualnie dołożyć do Sony?
17.Preferencje co do wielkości ? 46-47 (chyba będzie odpowiedni?)
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? tandetne plastiki, kiepski obraz
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000-3500 (jeżeli warto dopłacić niewiele do Sony to jakiego i ile?)
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? za bardzo nie rozróżniam pasywnego od aktywnego, więc w zasadzie jest mi to obojętne - jeżeli TV ma być tańszy bez niego to niech będzie BEZ 3D

Dziękuję!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam

r2d2007

New member
Dziękuję. Jeżeli taka różnica w cenie to wolę coś z tych tańszych ;-)
Niestety Samsung 46 D6500 jest też z tych droższych. Chyba, że o inny model chodziło?

A jaka jest różnica między modelami Sharp 46le630 a np. 730? Tudzież innymi, wyższymi?

r2d2007

New member
Chodzi mi o różnice w Sharpie 630, a 730.

Dodatkowo chciałbym zapytać się o Samsunga UE46ES6100 - ma odpowiednią ramę.

Aktualnie moimi faworytami są Sharp (tylko chciałbym się dowiedzieć, który byłby lepszym wyborem) i Philips, jednakże interesuje mnie ten Samsung - oczywiście proszę uwzględnić moje wymagania, które wcześniej opisałem (głównie chodzi o kąty widzenia, jakość obrazu i jakość wykonania - nie zależy mi na specjalnych bajerach czy internecie).

Dziękuję bardzo i pozdrawiam

Do góry