TV do N i PS3. Panasonic, Samsung, Toshiba?

Soryu

New member
Bez reklam
No niestety nie ma porownania bo ta Tośka stosunkowo niedawno weszła na rynek, dlatego wiele osob jej nie poleca. W sumie juz postawiłem na leda. W plazmie bezkonkurecyjny Panasonic z cala pewnoscia. Dzis ktos w sklepie mowil ze widzial u znajomego powypalana plazme (chyba Panasonica) po rocznym graniu na PS3.. Obecnie juz na pewno stoje przed kupnem TL838 badz D6500. Tylko ta blyszczaca matryca w Szajsungu:(
Tośka ma 200Hz, a Samsunga 400hz. No i dzie pary okularow. Ale Toshiba na prawde ma fajne te przejscia pomiedzy kolorami, nie wiem czy nie lepsze niz w Samsungu..:>
Pozdrawiam i dziekuje za sugestie:)

Podawane Hz to chwyt marketingowy, naprawdę oba tv mają 100Hz.
Jeśli tak bardzo zależy Ci na okularach w zestawie, to LG daje 7 par (a jeśli nie to są bardzo tanie, bo pasywne).

plik

New member
Owszem. W LG daja 7 par, ale w porownaniu z tym Samsungiem czy Tośka to LG cienizna:> Korci mnie ta Toshiba. W koncu tansza o 600zl.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Właśnie wjechały nowe modele Panasonica. Panasonic daje 4 okulary w komplecie. Modele obecne to 42 i 47" E5.

VIOLATOR74

Member
Bez reklam
super nie super, lepsza do grania jest plazma, to wie każdy kto gra w gry akcji i miał tv w obydwu technologiach
LED jest jedynie praktyczniejszy (brak obaw o wypalenia)

raczej już nie ma żadnego Panasonica, bo teraz w każdym temacie tańsze Toshiba i Sharp są lepsze :)

Hehe moze cos w tym jest bo sporo Kiki Toske reklamuje ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To nie jest kwestia reklamy a kwestia jakości. Jakość się zawsze obroni nawet jak ktoś wymyśla dziwne rzeczy.
Dobre po prostu jest zawsze dobre.
A Panasonic wjeżdża chyba jutro sam jestem ogromnie ciekawy jak graja pasywne nowości od których Panasonic się tak bardzo odcinał do tej pory.

plik

New member
Hmm, wybór padł na Toshibe TL838. Nie wiem czy kupować w stacjonarnym sklepie czy gdzieś w internecie? Sklep Electro.pl - warto zainteresować się tym sklepem? No i myślę też nad przedłużeniem gwarancji do 5 lat.

VIOLATOR74

Member
Bez reklam
Hmm, wybór padł na Toshibe TL838. Nie wiem czy kupować w stacjonarnym sklepie czy gdzieś w internecie? Sklep Electro.pl - warto zainteresować się tym sklepem? No i myślę też nad przedłużeniem gwarancji do 5 lat.
Moze kup model 46 cali na Pixmani jest tanio,nawet w ceneo nie maja go umieszczonego :)
A tak woogole Kiki jak bys porownal te dwa modele Toshiby
http://www.pixmania.pl/dev/gui_web/common_dsp/dsp_comparer.php?nouveau=1http://www.pixmania.pl/pl/pl/10475019/art/toshiba/telewizor-led-3d-42vl863.html

http://www.pixmania.pl/pl/pl/10995247/art/toshiba/telewizor-led-3d-46tl838.html

Toshiba 3D 42VL863 wydaje sie byc lepsza od toshiby TL 838 jedyny minus to to
ze model 42 cale ma wieksze zuzycie pradu od Toshiby TL838.
Ale cene maja dobra

Ostatnia edycja:

plik

New member
Uuu, ale tanio na tej Pixmani!! ;-o Nie ma żadnego ryzyka? Za 3700 mam tutaj TV + okulary + kabel hdmi... ;> Czemu aż tak tanio?;o

Edit:
Czytając opinie o tym sklepie, raczej zrezygnuję z tego sklepu. Za to Electro.pl z tego co widzę godne polecenia. Wraz z przedłużoną gwarancją wyjdzie ok 3700zł.
Gdzie w Polsce znajduje się siedziba Toshiby do której wysyła się reklamacje? Bo chyba nie do sklepu w którym się kupuje?

Ostatnia edycja:

plik

New member
No i mam u siebie 46TL838 kupioną w Saturnie z przedłużoną gwarancją do 5 lat za kwotę 4000zł. Póki co jestem w fazie ogarnięcia funkcji, ale podoba mi się Tośka ;-)

Hmm, a co byście polecili do 3000zł bez 3D? Jakiś Samsung D5500? Do tych samych celów - PS3 i N.
Znaczna różnica pomiędzy tą Tośką, a D5500 prócz 3D?;-)
Pozdrawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale pytasz o jaką wielkość telewizora? Ma być też 46" ?
Bo jeśli tak to sam wiesz jak już gra Toshiba i w klasie cenowej nie daleko odstającej masz extra telewizor.
Jeśli mysi być już na maxa do 3000 zł to mieści się Toshiba 46SDL 833 .

Do góry