TV do jasnego pokoju

kjarzyna

New member
Bez reklam
Witam. Jaki tv do nasłonecznionego pokoju? Okna na południe i zachód, a tv naprzeciwko południowych okien. W poprzednim poście pisałem że zdecydowany jestem na plazmę, ale rozterki wróciły.
Wybór ograniczam do
Sony KDL-46EX720
Samung UE46D6500
Samung PS51D6900

TV podpięty do n! i najczęsciej ogląda się wieczorami, ale jak jest czes to gram na konsolach także w dzień.

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

kjarzyna

New member
Bez reklam
Kiki a nie ma innych tv z matem ? Ten ex720 ma mataową matryce i jest tańszy od Sharpa. LG serii LW przypadkiem nie maja też matowych matryc?
A moze jakas plazma z filtrem?
Zauważyłem że wszystkim polecasz tego e830. Czy on faktycznie jest jakimś milowym krokiem w technologii LED ? Czytałem wszystkie testy i joakoś specjalnie szału nie ma.
Czy bije na łeb D6500 i EX720? Bo cenowo jest ok400pln droższy

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
No tak gdyby sama cena grała byłoby ok.
Ale przeważnie tak nie ma.
Chodzi jeszcze o płynność obrazu, skalowanie obrazu, obróbkę cyfrową.
Oczywiście decyzja należy do Ciebie.

Z Twoich wybrałbym 46D6500

kjarzyna

New member
Bez reklam

Nawet do jasno oświetlonego pokoju?
Czytałem Twój post o matrycach używanych w tym modelu. Napisz proszę jaka jest szansa że trafię na te lipne ?
Tak naprawde to zastanawiam sie, bo 46D6500 można mnieć za 4k a le830 za ok 4300. Moze bym i mógł dorzucić te 300pln, tylko czy az tak naprawde warto ?
Czekam na Twoją opinie

kjarzyna

New member
Bez reklam

Nawet do jasno oświetlonego pokoju? (Mam teraz 37''LCD Samsung B650 i jest niezłe lustro, ale specjalnie mi to nie przeszkadza)
Czytałem Twój post o matrycach używanych w tym modelu. Napisz proszę jaka jest szansa że trafię na te lipne ?
Tak naprawde to zastanawiam sie, bo 46D6500 można mnieć za 4k a le830 za ok 4300. Moze bym i mógł dorzucić te 400pln, tylko czy az tak naprawde warto ?
Czy ten D6500 będzie bardziej odbijał niż mój obecny tv?
Czekam na Twoją opinie

Ostatnia edycja:

don111

Banned
w tej kwocie możesz kupić coś z 50', Panasonica 50G30 lub 50ST30, lustro jest ale z dobrym filtrem (mocno rozmywa)
zresztą skoro i tak oglądasz głównie wieczorami to bez znaczenia

Do góry