Tv do filmów.

666666

New member
Witam szukam telewizora który w szczególności będzie mi służył do oglądania filmów z usb, a w przyszłości telewizja w HD.

Wymagania jakie powinien spełniać tv:
-najmniej 2 wejścia hdmi
-full HD
-Wejście usb które obsługuje takie formaty jak divx, mkv, i dźwiek DTS, oraz napisy z polskimi znakami,
-Dostęp do internetu ( nie musi mieć wbudowanego wifi, może być po kablu)
-DLNA
-Najmniej 37 cali
-Fajnie byłoby gdyby był LED-owy.
-100 Hz
- Cena do 2000 zł
-Producent nie gra roli.

Póki co to znalazłem tylko jeden lcd jest to samsung c650 37cali. Czekam na jakieś sugestie jeżeli oczywiście jakiś tv prócz tego spełnia moje wymagania :D

tdx

New member
Bez reklam
Model ok ale nie 37" tylko 40" 200zl drożej ale o wiele lepsza matryca (nie matowa tylko wysoki połysk tak jak w LED'ach - o ile jeszcze znajdziesz ten TV :)

666666

New member
No u mnie w mieście jeszcze jest w neonecie, a tak w ogóle to czemu już go nie produkują ? A coś innego zaproponujesz ?

tdx

New member
Bez reklam
Nowe modele nowa polityka firmy - tylko led najlepiej jeszcze 3D... Jeśli zależy Ci na filmach bezpośrednio z USB to lepiej niż Samsung nie widzę
Ale możesz rozejrzeć się za jakaś PLAZMĄ tylko od 42" - lepszy kontrast, kąty i bardziej naturalny obraz w przystępnej cenie np 42S30 Panasonic (przy trochę większym poborze prądu) z LEDów nic ciekawego w tej cenie nie ma....

666666

New member
hmmm plazma, wcześniej nawet nie wchodziła zbytnio w grę, może to przez jakies moje mylne przekonania że plazma to padło które wytrzyma z 5 lat itp. Możesz mnie wyprowadzić z błędu i napisać coś co by skłoniło mnie do plazmy ? Ten panasonic parametrami odpowiada tylko troche drogi jednak... A i jeszcze jedno pytanie dlaczego w tym samym telewizorze matryce pomiędzy 37 a, 40 cali sie tak różnią i dlaczego ta 37 to aż taki zły pomysł ?

tdx

New member
Bez reklam
Problem polega na tym że samsung w 32C650 i 37C650 zamontował matryce matowe a w 40C650 i wyżej matryce wysoko połyskowe. I to naprawdę jest ogromna różnica w dynamice obrazu (kolor/czernie)
Dlatego polecam zakup tej 40"
Za plazmą przemawiają: kolory (wyższy kontrasty) kąty i bardziej naturalny obraz.

don111

Banned
z filmami usb i napisami ten Panasonic będzie miał problem, z plazm obejrzyj LG 42PT353, 3d - 42PW450 albo 451 a jeśli większy ekran to 50PV350 (ok 2,2 tys)

666666

New member
WARUNKI POMIESZCZENIA:
podaj jakie masz warunki?
odległość od ekranu ? 1 m pod kątem lub 2,5 m na wprost
jak słońce świeci w pokoju ? okno od strony południowo-zachodniej, duże naslonecznienie
Jak duży jest pokój ? ~ 20m2
jaki masz obecnie telewizor? kineskopowy wersja slim 29 cali
jakie programy najczęściej oglądasz? Polsat, TVN, TVP1,2 Discovey
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? Różnie
preferowana wielkość telewizora? 37-42
jakie urządzenia będą podłączone ? ANTENA ANALOGOWA

jaki masz sygnał ? ANTENA ANALOGOWA

w mojej kablówce są już 3 multipleksy cyfrowe z których ze względu na brak mpeg-4 nie moge korzystać, reszte napisałem w pierwszym poście

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
ok.
Do takich warunków najważniejsza jest płynność obrazu :
Panasonic 42 U 30
Sony 40EX500
Samsung 37D6500

Do góry