TV do 800zł nowy.

Rob90

New member
Witam.
Moja mama przeprowadza się do nowego mieszkania i potrzebuje nowego TV do 800zł.
Liczę na waszą pomoc.

1. Odległość od ekranu: ok. 2-2.5m
2. Jak słońce świeci w pokoju: Przez małe okno, ale teraz i tak już jest ciemno wieczorami.
3. Jak duży jest pokój: ok. 25m2
4. Preferowana technologia: LCD/LED'
5. Jaki masz obecnie telewizor: Stary TV 21 cali CRT
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: wiadomości, filmy, dokumentalne
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: częściej wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: To już różnie, raz przy lekkim świetle a jak leży w łózku to bez żadnego światła
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: Raczej ostry wyrazisty
10. Matryca błyszcząca czy matowa: obojętnie
11. Preferowana wielkość telewizora: min 24'
12. Preferowana marka: Brak byle nie jakiś totalny noname
13. Czego nie lubisz w telewizorach: zamulania, słabej jakości obrazu
14. Jakie urządzenia będą podłączone: w przyszłości DVD
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 100% TV
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: może z 30 stopni
17. Czy ważne jest wifi: nie
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: nie
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora: nie
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: nie
22. Ma mieć 3D: nie
23. Ma mieć slot na karty SD: Slot to raczej USB, żeby odtwarzał filmy nagrywane również w wersji HD i z napisami.
24. Ma mieć tuner DVB-S: nie wiem
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: obojętnie, DVD
27. Ile programów HD: 2 - TVP 1 i TVP 2
28. Ma stać czy wisieć: stać
29. Rozdzielczość: Full HD lub HD Ready
30. Dvb-t: Musi mieć
31. Na czym najbardziej Ci zależy: by sprzęt był bezawaryjny, dobra jakość obrazu, dobra jakość dźwięku
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok. 2h w weekendy tak moze do 4h
33. Budżet: max 1050-1100zl

Ostatnia edycja:

4drianno

New member
Twój budżet jest mocno ograniczający ... Zobacz sobie może na takiego LED-owego THOMSON-a - 22HS4246C . Znalazłoby się też kilka 19-calowych, ale wydaje mi sie, że skoro teraz jest 21 cali to nie ma co pomniejszać ... No ale jeśli jednak zastanawiałbyś się nad 19 to zobacz na LED Samsung UE19ES4000

Rob90

New member
TV ma mieć 24 cale najmniej no tak mama chce to już nie są moje wymagania :(
Osobiście znalazłem kilka egzemplarzy.
HYUNDAI LLF24814
Hannspree SL24DMBB
TCL L24E3110FC
LG M2450D-PZ
LG M2794DP-PZ
Samsung T24A350

Rob90

New member
A coś innego polecicie? Bo ja tylko znalazłem TV w tej cenie no nie wiem tearz który a innych chyba już nie ma.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
No niestety jeżeli max 800zł to cudów nie ma. A przy odległości jaką podałeś to przydałoby się ze 40 cali!
Chcesz TV, który będzie działał bezproblemowo i dawał dobrej jakości obraz...niestety budżet mały.

Rob90

New member
No niestety taki budżet a z odległością może trochę przesadziłem no nie wiem bo nie widziałem mieszkania może to będzie około 2m nie wiem. Dołożyć nie mam z czego bo sam studiuje zaocznie i pracuje i ledwo wystarcza mi na moje opłaty. Mama nie jest jakąś bardzo wymagającą osobą. Najważniejsze to jest wielkość no się uparła na te 24cale najmniej i tuner musi być. A reszta to już może ale nie musi. A po za tym przesiadka ze stargeo Curtisa 21 cali który ma dobre 20 lat na tv 24 cale LCD jednak dla niej na pewno będzie widoczna kiedy teraz jest zadowolona z obrazu a TV ogląda z 1.5-2m. Teraz u dziadka podłączyła tuner do stary CRT i jest zadowolona z jakości cyfrowego obrazu aż zaskoczona. Tak samo dziadek ma tv Hannspree 24 cale i mamie się bardzo podoba obraz. Ja po prostu podałem takie może zawyżone wymagania bo sam się po prostu nie znam na TV a ona napewno zobaczy różnice nawet gdyby to miała być jakas tania chińszczyzna.
no dobra jednak wpadlem na pewien pomysl i powiedzmy ze bedzie to max 1050-1100zl :p
Lepszy ten samsung czy toshiba i jak z odtawrzaniem filmow i napisow? Odtwarza bez problemu avi i mkv ? czy rmvb tez daje rade?

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Toshiba av933 świeci zdecydowanie lepiej.
Jeśli Ci się nie spieszy, to ma promocjach pewnie znajdziesz ją za trzy dziewiątki.

Do góry