TV do 7000zł do salonu

Milczar1989

New member
Witam , to bedzie juz trzeci zakup z pomoca tego forum, a mianowicie po Sharpie i Sony przyszedł chyba czas na Panasonica.(????)
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? Ok 25m kw.
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Ok 3 m.
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 moze sporadycznie wiecej
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? I przodem i bokiem .duza narozna kanapa
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać na niskiej szafce wysokosc 42cm
6.Jak słońce świeci w pokoju ? nie swieci
7.Jaki masz obecnie telewizor ? sony 50 cali i sharp 46
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Priorytetem jest jakość obrazu i dźwięku !!!! w przyszłosci kino domowe 7.1 i moze ps4 ale do konsoli mam Sony 50 cali. Chodzi w 99% o obraz.
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez róznicy.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy na nc+ i sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry ? tak ale sporadycznie.
16.Preferencje co do marki ? Panasonic Sharp Toschiba Sony
17.Preferencje co do wielkości ? minimum 55cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? nie realistyczne kolory słaba czern głownie obraz
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczor , noc
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7000 granica nie do przeskoczenia
21.Czy telewizor ma mieć 3D ? nie jestem fanem filmow 3d

zupełnie nie mam jakis wybranych modeli , mam nadzieje ze mi pomozecie jak poprzednio.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak tam miał być 58 ax800 -sorry.
Faktycznie to ponad program cenowy.
Czyli zostaje Panasonic 60 AS650.
Sharpa polecam , bo CI którzy go kupili w 95% są bardzo zadowoleni.
Quatron robi swoje.

mafia35

New member
Bez reklam
No właśnie, quatron robi swoje. Cytat z testu:
"Jeśli chodzi jednak o barwy, to jak we wszystkich Quattronach, żyją one własnym życiem. Najbardziej dotkliwe problemy dotykają zieleni, żółci i czerwieni. Większość odcieni tych barw jest albo nienasycona, albo poprzesuwana w dziwnych kierunkach np. w kierunku morskiego. Najgorzej, że problemy te dotykają także w dużym stopniu odcieni skóry, szczególnie tej ciemnej. Zatem nawet jeśli ktoś nie dba o wierność odwzorowania obrazu to i tak będą pewnie mu doskwierać np. nienaturalne wyglądające twarze. Ciemne odcienie skóry przybierają tu zbyt wysokie nasycenie. Te jaśniejsze ciągnie znowu do zieleni, cóż... Na osłodę mogę jedynie powiedzieć, że telewizor nie posiada problemów z ekspozycją detali w cieniach, lub z przepalaniem bieli, bowiem jego charakterystyka jasności (gammą) jest stosunkowo płaska (to dobrze!), a jej wartość oscyluje w okolicach wzorca - 2.35. Uzasadnionym pytaniem czytelnika, w obliczu takich problemów z barwami, byłoby co na to może pomóc kalibracja? Z przykrością stwierdzam: niewiele. Da się uratować część nasyceń. Da się poprawić paletę barw skóry. Większość kolorów jednak pozostaje nadal dzikich i to w istotnych rejonach żółci i zieleni..."

Wysłany z Piątej Galaktyki

mafia35

New member
Bez reklam
Ok. Wtedy mozna sobie kolory podkrecic a nie byc skazanym na bledne oddanie kolorow bedacym wada telewizora. Jest to wada, poniewaz nawet kalibracja nie pomaga...

Takze 18 punkt wymagan kolegi dyskwalifikuje ten tv.

Ostatnia edycja:

sieka1975

New member
Do tych warunków:
- Philips 55PFS8109
- Panasonic 55ax800
- Sharp 60 UQ10
- Sony 60W 855

Witam. Ze wszystkich modeli które KIKI podał , każdy ma jakieś wady . Mialem Philipsa 8109 i Sharp UQ10 jak dla mnie te modele totalnie odpadaja. a Sharp przede wszystkim! I winnych postach jest opisane ze nie da sie tego tv ustawic tak by gral dobrze. Mialem miec 65PFS7559 ale sie nie doczekalem... Lecz to juz inna bajka. Teraz mam Sony 60W855 ogolnie jestem zadowolony z obrazu choc w naswietlonych pomieszczeniach jest tragedia... Ale ja ogladam wieczorem wiec ok. Mam pare problemow zwiazanych z softem ale staram sie je rozwiazywac z pomoca forum. Musisz sam zobaczyc i ocenic

mafia35

New member
Bez reklam
System operacyjny Tizen podobno we wszystkich modelach oraz technologia SUHD w modelach drozszych.

jasssu

New member
Jeśli mowa o Tizenie to nie może zabraknąć wzmianki o Androidzie oczywiście. 55 calowy telewizor Philipsa 8109 z tym systemem okaże się lepszy jeśli chodzi o Smarta no i jako wyposażenie standardowe czterostronny ambilight.

Do góry