TV do 7000 zl

habciu

New member
Witam nie wiem gdzie już szukać pomocy aby ktoś mi doradził jaki warto kupić TV żeby nie żałować jeśli sam coś wybiorę no i wy jesteście ostatnia deska ratunku będę wdzięczny za pomoc.

Mała specyfikacja salonu itd.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 24m²
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 5/6m.
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? różnie, od 2 do nawet 5.
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost, bardzo rzadko pod kątem.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć.
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Od strony zachodniej.
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Brak.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? To co możliwe aby posiadał w tej cenie. (Nie znam się).
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Nie wiem o co chodzi, nie znam się.
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS4/5, laptopy, tablety.
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? Różnie maksymalnie do 7/8 godzin.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie znam się.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Netflix, YouTube, VOD itp
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak jedynie strona z filmami.
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Maksymalnie do 3h.
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Różnie, ale częściej wieczorami.
17. Preferencje co do wielkości? 75 cali lub więcej.
18. Preferencje co do marki ? zdaję się na osoby które się znają.
19. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? - nie zależy mi na 3D (chyba).
20. Wolisz obraz ostry czy łagodny? Ostry,wyraźny, aby kolory były kolorami.

Telewizor musi mieć minimum 75 cali, na oku mam m.in.

Philips 75PUS8506/12

Samsung GQ75Q60AAU QLED

SAMSUNG GU85AU7179U

Może ktoś się bardziej zna niż Ja i mi doradzi, będę bardzo wdzięczny, z góry dziękuję wszystkim.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To masz wg mnie znacznie, znacznie lepsze modele i do potrzeb i w klasie cenowej :
- Philips75PUS8807
- TCL 75C735
- LG 75Qned 813
Jak będziesz niebieski to masz dodatkowo do każdego pakiet gratisów o wartości 500 zł .

Do góry